峻瀅旁邊起公屋

244 回覆
501 Like 11 Dislike
现你老母
樓主應該覺得油麻地同旺角係同一個地方黎
康城隔離有冇公屋都cheap 啦
萬幾蚊一呎嘅上車盤
萬幾蚊租嘅私樓住戶質素同公屋質素其實都差唔多
一樣好多廢老同埋老粗雞蟲
好似東涌咁
成班傻仔以為係康城
其實你地去過街市未

政府街市根本唔會平過領展街市,租的確係平左,不過班友都一樣跟市價賣,賣豬牛魚菜,個個賣到買靚樓,同你講良心
你邊度睇到係峻瀅旁呀
電影城係山頂都有段距離啦

地政總署今日(七月二十二日)根據《收回土地條例》(第124章)第4條及《土地徵用(管有業權)條例》(第130章)第4條張貼收回土地公告及徵用土地公告,以進行在西貢將軍澳魷魚灣村以西和香港電影城以東的公營房屋發展。

政府將收回兩幅私人土地(涉及面積約189.3平方米),以及徵用被五個墳墓所佔用的土地(涉及面積約125.9平方米)。上述土地將於公告張貼後三個月(即二○二一年十月二十三日)歸還或轉歸政府所有。

政府會與相關土地業權人以及受影響人士保持緊密溝通,妥善處理他們的補償事宜。

西貢將軍澳魷魚灣村以西和香港電影城以東公營房屋發展全面落成後,將提供合共約5 840個單位,預計首批公營房屋住戶可於二○二八/二九年度入伙。
如果百勝角都計康城
咁邵氏影城同消防學校都係康城
白卡佬,南亞人,腥港人
可能最後變綠置居
康城根本就係百勝角一部分,屬於大小赤沙
屌,嫌將軍澳唔夠多車咩,條馬路唔夠塞,要起多兩座公屋,塞爆佢?
一大堆新移民... Good luck
你無聽到我講如果有良心咩。

屌你老母支那閪
又咪派晒俾啲大劣人 根本因為起好間國際學校 政府派埋樓俾埋大劣人仔女 去讀
好似2011定12年,佢新樓仲開到附近九折,五千鬆一建尺,二戶七百幾建尺三百幾萬。
啟德都搞到公私樓擺到咁近 康城唔係諗住可以走得甩阿
見到康城仔係咁澄清唔係康城好好笑
係咁撐話行要10分鐘,又話唔屬於康城
真係行唔到去康城,住果到一定係搭車落坑口富康
利申住將軍澳

搵到你啦

原來你走咗係依度。
今日有冇俾人打呀
有冇見到啲移民做雞啊

避左我成日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞