今日係7月22日,對達哥(林衛華)黎說是一個好重要的日子。

159 回覆
50 Like 49 Dislike
唔知黎鷹而家點睇
本身成班兄弟
達哥點會無加害,佢無加害佢唔洗比人叫狗咁耐。

佢自己本來就係網民,根本就最清楚一個公眾人物係網絡上面發言有幾大聲,佢要沉默唔緊要,老實講唔止佢啦,事發當時又有幾多公眾人物敢挺身而出屌返個正苦轉頭,根本一對手數得曬,佢當時嬲啲手足兄弟屌柒佢唔緊要,咪唔好出聲,望下大家諒解,但當時佢既做法係乜?屌眾卿家係「引戰狗」同黎鷹割(話唔定實則同曬達明四子割添),點會無加害?

走得前唔前我唔知,佢係咪照妖鏡我都講唔到,但我可以講既係佢令真心支持佢既兄弟心曬淡失曬望,同埋佢好明顯唔識做PR,有乜野問題咪傾掂佢,同網民講唔到咪同黎鷹大俠DD講,連佢地都唔再幫達哥護駕就好大件事啦。點會無加害呢

都係個句啦,唔叫佢達狗只係念在以前既時光,2021年就咪再講佢啦。
同佢最早期玩得埋個堆(kmdd,郭大俠,加利,追逐生命)全部唔見晒

x64,kitspy個堆已經係中後期先出現
我係中立架~
一係佢就從來唔好評論政治 完全中立
玩sleepingdog得閒抽下水 影響收入就話自己中立

出得起錢嘅公司就可以買起佢個人
唔係就要支持佢嘅人俾返一樣嘅錢佢?
琴日721佢ig都仲出緊廣告
年年都要賺錢 年年都要為咗生活
有邊個唔係 但選擇權都係喺佢自己度
算數啦 本身佢個台就係嘻嘻哈哈又一晚

間中講下政治 俾大家J 下 都算係咁

今日繪本都拉既時間

佢出過既post 同講過既野 隨時唔知會點
當mirror都大行其道時,當年達哥ming仔睇返真係太無辜,想同佢地道歉,幾內疚,真係唔應該同班半桶水三分鐘熱度嘅暴徒黃屍比咁大壓力佢地
ching講得好,佢屈人5毛就得,人地用事實屌達狗就唔得
你搞錯,我屌達哥唔係因為佢黃定藍,係屌佢屌真兄弟做引戰狗
人地就係屈

佢自己就係有圖有真相

達哥係慘既
達哥成魔之路
一出聲就付諸流水
定你哋有冇咩 plan 幫到佢哋維持事業先
睇住他自甘墮落我真是好心痛
每個人去到唔同階段都有佢包袱
加上政治環境今時唔同往日
就正如 200 萬香港人當中有人之後選擇忍辱負重一樣
應該多啲體諒至係
而唔係不斷分化鬥黃鬥到人為你哋犧牲哂所有嘢至肯收手仲要無 plan 幫到人
雖然我唔睇達哥亦無睇過 但睇返佢19年721講既野
黃絲真係賤種過做狗 走去屌個youtuber唔出聲 支那人後代民革DNA真係改唔到
連立場都唔同點幫
要幫一定係幫真手足先 點會輪到佢

佢都係賺更多錢唔係講緊生活有困難
最高峰時期嘅收入係好誇張 幾十萬一個月都有啦
真係未至於叫犧牲咗好多 犧牲晒所有嘢
國安法未實行之前佢都已經係咁 唔使講到好多掣肘

之前講政治野抽水呢部份你無得否認係吸咗好多後生仔睇佢 咁佢之後用任何原因改變左呢點 有一大堆人唔支持佢唔係好正常?
少咗人支持佢收入少咗跟住就話佢已經犧牲咗好多?

佢有佢嘅包袱都要接受到其他人因為佢改變咗而唔支持佢 唔係一句體諒 就講到人哋唔支持佢好有問題
琴日佢都仲繼續出廣告 出遲一日早一日係咪又叫做忍辱負重呢
呢場運動唔會贏 不如算啦
https://lih.kg/1913849

你就賤種過做狗
「雖然我唔睇達哥亦無睇過」

你唔睇咪即係無睇過囉語癌撚
唔睇係指依家唔睇
無睇過係之前無睇過
我有講錯咩?你唔係當你哋依家係搞革命呀?
唔睇係指由頭到尾你都無睇
你柒左
得啦唔使分咩你哋
睇都無睇過衝入嚟就講黃絲賤種過做狗
依家又你哋點點點

捉到機會抽水係咪又加五毛
事實係賤種過狗 你地係做緊微博小粉紅做既野
我明,不過難得見到有達哥post抒發吓姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞