點解膠攝仲未死!人地講真話就del 人comment?

118 回覆
77 Like 11 Dislike
你目標係佢條j啫
都唔係話佢
佢抽六呎 呀零水姐
真心咩
呢期SP 紅
依家睇youtube 都分黨派
大把人都抽伍sir 水啦,又唔見伍sir 嬲
唔怪得有蘋果照妖鏡啦
是噤的
膠攝早兩日出左條片

https://youtu.be/-sOr98Ip2lo

內容大約就係
開初講下z5 同z6 既分別
之後就黎料啦 開始抽其它Channel 台水
之前已經比人屌出試鏡相
走去茶餐廳試機同影廁所牌
片link

https://youtu.be/YSvFRw_MufI

人地其他Channel 就交返正常水準 普通野啦
但未止於係公園是但hea 做
不過神奇既事悄情發生啦
kaho 佢出黎解詰話係要試極端環境影相
噤先叫識試 人地行山試機唔代表咩
佢地先係識試野
之後仲好睇 開到口話拒絕做義工
暗指自已無收人錢 其它channel 係收錢既

噤廢人一定賴地硬
同林鄭一樣千錯萬錯都唔係佢地錯
本來都由得佢啦 佢都唔多人睇
點知比我發現原來佢地三個狂Del Comment
首先有人post 左下面段字

之後冇耐就比佢地del 左
然後又有人repost 返段字

又比佢地DEL 左
前前後後都唔少人post 完比佢del

知佢del comment 後 我copy 左條友既文

唔怪得肥佬走啦
三個得kaho 真係渣機搵食
joey 同Colin 除左得把口講廢話外就咩都唔識
你地拍片講到人地同你獨家合作

個牌子咪係你地自己整既 唔好扮偉大啦
貪錢就認啦 成日拍片R sponsor
你地噤既質素 我係mkting 都唔會搵你地出片啦
拍埋一堆垃圾 仲聲大大話自己好有料
係就拍條認真既片比大家睇啦
次次都係三條友係沙發9 up
有幾認真同有料呀
小朋友都識拍啦

一個就係做cal mon 唔識影相
一個就前記者 但行頭內都知佢唔掂
一個就撈唔掂先返香港
三個都唔識拍片剪片打燈
謙虛少少啦

講到人地其他channel 好廢好差
你地影廁牌就叫專業
好心你地就自省下啦
講到自己做義工 搶左人地生意

你地三個邊個會出post 貼自己作品呀
條條片都係cap 人留言 之係就亂up 24

R 系機一部都冇就話人地廢
leica 一部都冇M 鏡一支又冇
Joey 哥仲連M鏡 focus 都唔識
但又出lecia 片
收左nikom sponsor 就讚到
nikon天上有地下無

你地噤多人sub 係因為肥佬呀
你地三個夾埋都唔夠一個肥佬solo 呀

TVB 都好過你地

最後我知你地三個肯肯定睇依個post
所以想同你地講
你周圍同人唱肥佬走係因為錢
最值錢既其實係依條30k 人Sub 左既Channel
如果肥佬真係為錢 佢係channel 既founder
係唔係應該踢走你地依家依三個人走
橫掂之前執片評測都係肥佬自已一腳踢
叫你地做一係唔肯一係整到一pat 屎噤

感謝各巴打睇我9 up
同埋如果唔mind 既
可以repost 返上面段comment 去佢youtube

我打噤大段野係睇唔過眼依三條貪錢既人
消費佢地前拍擋肥佬同諷刺人地用拍片付出既努力 最少佢地唔係用iphone 係sofa 廢up 當出左片

呢一 part 同你理解有少少出入
我理解係
佢哋三個人當中
有兩個係揸機搵食 (有條片拍 Colin 影 product, Karho 應該仲有接下 job)
要幫廠做 D 好專業嘅 review
廠應該比錢請人去做而佢哋唔會無故出手而唔收錢
佢哋主要係想抽龍友 / SP 水佢哋本身唔係揸機搵食 (SP只係拍片+production)
攝影只係佢地興趣當然有時間做到條片好靚好有心機,唔收錢都肯幫人做野

先有
唔想幫人做義工
呢句野出到黎

不過我個人就學得
與其覺得做好條片係咁蝕底 / 咁有 conflict 的話
真係唔好嘥時間係 youtube 度啦
講到咁撚辛苦
之前係咁狙擊SP
搞到Stephen呢排間唔中就會潤鳩佢地
補多句
要 keep 住出片 keep 住個 channel 賣野我都明
但就唔好周鳩圍焫其他 channel 啦
跟本就兩款 style
apple and orange
自己屬於鳩嗡系 channel 咪去評返 D 鳩嗡系嘅 channel 做得好唔好囉
抽唔同自己片 style 水係冇意思
佢地真係冇能力整條見得人既片嫁
佢地同專業距離好遠
你太高估佢地能力
最垃圾係Joey 得把口
kaho 就以前上支那搵食 撈唔掂先返香港
colin 做記者 行內都知佢又係唔掂
佢係想R sponsor cap 水渣
joey 個條友貪錢到傻
佢哋咁拍法已經証明 R 唔到啦
佢哋個 concept 應該係 :
因為人哋做得好
所以佢哋冇 sponsor
若果全港攝影 channel 都係坐係度鳩嗡嘅話
佢哋一定鳩嗡得好過其他人,
到時就會有 sponsor 喇
咩心態
然係講到自己係講真話
其實係因為冇錢收
你睇nikon sponsor 左佢地
佢地讚到nikon 識飛

我唔介意廢up Q&A
但佢地永遠話自己物物柒柒 試過咩用過咩
其實根本機都未掂過 鏡都未用過

係勁既一早拍左條專業既片啦
佢地根本冇噤既能力

睇佢地9 up leica 已經想笑
咪撚再睇垃圾啦
都唔少人撐嫁
你去佢地channel 睇下就知

佢地fans 覺得班垃圾係講真話
人地其他個d 收曬著數
係幫人做廣告

但一條認真既片都未見佢地拍得成
呢樣真,雖則佢d片10秒話題拖10分鐘講,但百貨應百客,佢唔屌其他同行係事實

但班膠攝又話各有各做,轉頭又要抽人地幾句。樓上講得啱,人地用汗水拍出黎比觀眾欣賞,唔理好唔好睇但值得專重,你3條膠攝用廁所水拍出黎既片,有資格抽人水?

唔該你地有睇post既就反醒下,諗下點解有咁多人屌你地,你要膠就唔該安份守己地膠,滿足你地班膠客,做番你地口中既各有各做。
有14條傻系打手比左負皮

其中一個stephen條柒頭

又唔出聲
咁得閒上嚟講廢話 拍好啲片先啦廢老
睇過一排,戴帽同四眼果兩位好清楚話俾你知撈唔起個樣係點。睇開外國photographer同阿lok嘅,呢兩條友真係屎都不如。
會唔會太冇質素呢?
有次四眼果位同佢女朋友開箱iphone自拍試鏡頭之後就unsub了⋯⋯

實在太恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞