移左民嘅巴打仲會唔會再返香港

138 回覆
2 Like 83 Dislike
少小離家從未回,鄉音已改鬢毛在
Left HK on Jun 1974
應該只會為探父母間唔中返香港
假如調轉佢哋過嚟探我, 咁就冇返嘅必要
巴打我認得你 真係咁多年都冇返過?
多數都會啦,身邊大部份移民既人都會留番香港d物業租出去做生活費
依家畫本兒童公仔書就俾狗拉啦
我enjoy行Costco Tesco Primark多過Donki
移民會返香港探親都好正常
但由一個攞lotr嘅人同我講真係R晒頭,真係心諗批比佢做乜鳩

好掛住香港既美食
長期都無
過多廿年,等香港人都變成奴隸韮菜就無咁嚴㗎啦
記住
依家國安法話你串謀/煽動根本龍門任搬
如果我一個星期前話畫公仔書會俾狗用國安法拉,實會俾人話我危言聳聽

你話share下新聞唔危險都唔好咁老定,要砌你嘅時候可以話你share嘅文章等於發佈煽動文章都得
父母係香港,點都會翻下黎,一年一次咁
而且唔好唔記得 政府對移民好有敵意
為咗維護國家繁榮穩定 想要你呢個人才留低有咩出奇
又block一隻
如果英國收返香港就會返黎

唔會好似某d 連登仔咁死攬香港

ps. 感謝前線手足幫大家擋子彈, 如果過黎 uk 有需要嘅話可以短期照顧
Why not?
remember 1967 HK Riots ?
會返黎探屋企人,但唔會再返黎長住
有影響力?

大家投下票

黑警未拉人之前已經知道呢幾本公仔書存在
黑警未拉人之前唔知道呢幾本公仔書存在
喺香港就出post叫外國手足打海外藍絲,
喺外國就出post叫香港手足挑國安法機
走左啦 唔會再返了 除非共產黨倒台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞