一人幾個亞氏保加症特徵

52 回覆
20 Like 54 Dislike
可以講吓A仔好嗰方面嘅特徵:

第一:對感興趣嘅事物會好留心專一 會不斷發掘嗰方面嘅知識
A仔
對重覆的事物唔反感
我返上一份工果時,係公司附近間餐廳,每朝食同一個早餐,個侍應都記得我要咩,食左3年都冇變過一次
中意綠袖子
極簡同亞視保加唔同
極簡=/=亞氏保加

但亞氏保加多數極簡
因為亞視保加嘅症狀係淨係對一兩樣野極執著,其他嘢就wfc
以前ex 第一次黎我屋企(獨居)
形容我間屋係冇人的氣息,樣板屋咁

超生培慾MV果個屋企,其實好典型A仔生活style
A仔點溝女?求教學
模仿
本身我係咩都中意睇,咩都學,9up知識量足夠多
然後我好細開始就開始睇各種stand up comedy,唔同國家都有,你學得夠多就自然會用得返出嚟
有無case study嗎?
好難講單一例子
因為我仲有溝一堆美劇situation Comedy 入去,你搵一堆著名的睇下先
9up,搞politically incorrect jokes,即係地獄gag
然後又可以百科全書咁咩都答到
Knowledge 同口賤混合埋,自然有女會受
樓主扮睇唔到
做唔到藝術工作?
睇完Atypical 好徬徨
鐘意颱風
黎生同誠哥之外
好多打工仔同學生都好鐘意
出現了
有咪有,你肯認咪得
甩牙算唔算係特徵
講真,地獄gag同玩political incorrect joke都要有底線要識玩,你係真亞氏既根本唔會識得去揣摩究竟有咩應該講唔應該講
例如你都可以大聲笑鳩手足被人告暴動既joke(係後生一輩主流當中呢個都算係political incorrect),我相信你會得罪好多人。但你若果你好識分辯條界線係邊,識得只係笑下力架呢D係香港社會無傷大雅既racist joke,我相信你唔係真係亞氏,或者只係好輕微。
其實點解會甩牙
好簡單,我窮撚出身,比班地盤佬教育得太多
幾唔識分界線都會知有咩唔可以提

得罪人多呢啲一向都有,留得低的朋友都係知我性格古怪,有咩一定要直接同我講,我唔會自己feel 到
上連登
IQ 高?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞