籃球鞋點選擇好,有冇巴打可以比d意見

8 回覆
1 Like 2 Dislike
小弟以前打波對籃球鞋都冇咩要求,一般cp值高,外觀唔差就屌落去。
但最近幾年可能因為著得既鞋多,加上種類同用既科技越黎越多元化。
開始認真反思下咩感覺既鞋比較適合
過往最有印象係細個買既crazy quick,鞋底比較薄,鞋面比較淋,保護性比較差,但相對地起步同跳起唔會有負擔。
但前幾年買左對LB soldier12 ,冇錯打耐d都比較舒服,腳冇咁易傷,但係總覺得個底好硬,重心有d高,跳起同上籃每一步踩落去都用唔到力,反而有時著跑鞋無聊落去上籃,腳個質感仲好。

想問下巴打,有冇最近既籃球鞋推薦,唔洗一定最新款,比我落去試下都好,因為前排落去試,太多牌子太多款,試唔哂...
又或者有冇巴打經驗之談,可以推薦著咩質感既球鞋最好。
玩具就是但啦
去玩具反斗城問埋sales穩陣啲
玩玩具著白飯魚都得啦使撚特登買對鞋咩
首選攝腳專用鞋
Kd14, Curry 8, Jordan 35, Jordan 35 low, Dame 7 Extply (唔甩踭嘅話)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞