[J-POP]milet集中討論區 [4]

1001 回覆
15 Like 1 Dislike
2000蚊淨係買條靚啲嘅線都買唔到. 仲要未計埋隻耳機同埋部dap 到我而家玩真無線真係發現新大陸 雖然音質冇去到有線加dap咁完美。但整體上都有90分
終於spotify都上哂架
個人黎講3首入面得castle係聽完會即刻入左腦
不過好多時ep d sidetrack都係試下新野架啦
我mi首首sidetrack都係主打歌嚟
條mv making of好正 好多大頭
今次ep個人喜好:time is our side>castle>ordinary day>hit the lights
個人黎講3首入面得castle係聽完會即刻入左腦
不過好多時ep d sidetrack都係試下新野架啦
今次ep個人喜好:time is on our side>castle>ordinary day>hit the lights
耳機嘢食水深到核爆
仲離譜過hifi嘢
2000蚊條耳機線
我買條喇叭線好過

2萬蚊買部一體化amp加對喇叭一定完勝你2萬dap+耳機
係囉
啲side其實都plug得
玩得音響預咗如果要講其實HiFi先至係最貴 前級 後級CD機 喇叭線 喇叭 呢到樣樣都係錢
之後仲有濾波 CD頭 防震櫃
講真喇叭嘢我都係覺得有啲玄學
有啲友仔真係走火入魔
或者我真係聽唔出啦

同埋唔洗打散哂啲機
同價嘅話
一部一體化streamer dac amp加對幾千蚊喇叭
出嚟個效果同享受冇理由唔好過dap加耳機

咁當然要有返咁上加價錢
起碼一萬左右起
音響器材係一分錢一分貨 我覺得自己係走火入魔個type有次去fd屋企試吓聽 已經有個好明顯嘅分別 不過各人需求唔同冇得話邊個好啲嘅
唔同機唔同喇叭當然唔同聲
防震吸震化震換釘腳都合理
濾波加地盒換電線換fuse理論上都講得通

有啲係貼塊唔知咩量子貼喺部機到
跟住話會冇咗底噪
真唔真啊大佬

之前睇到有人話注冊咗土耳其Tidal
好聲過香港Tidal

換lan線我都有啲懷疑
不過未試過唔敢講
https://www.youtube.com/watch?v=KYjWD3sqMmA&ab_channel=milet-Topic
點解SEARCH到首歌,但撳入去CHANNEL個VIDEO又會唔見
基本上用咗濾波都已經唔會再有底噪
搵到錢想買隻UE Live但我冇!
https://custom.ultimateears.com/pages/design-your-own
耳機冇睇好耐了
10年前買UE TF10PRO時
3500蚊已經係頂級耳機皇
依家3500蚊係入門
你玩埋我份

不過又咁講只係我好彩有位置俾我玩
冇位擺喇叭嘅都真係只可以玩耳機
影你套teac嚟睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞