而家既女仔真係咁諗野?

104 回覆
15 Like 44 Dislike
咁撚多閒錢請人食野呀

不如請埋我地啦, 反正都係唔爭在啦
條女就醒啦
條仔呢種人肯定好聽老母話將老母擺第一既,第時條女嫁比佢,同奶奶有咩拗撬,條仔實幫自己老母,到時喊都無謂
其次就係好面子,呢樣死罪啦
雖然男既有問題 不過條女所講既計劃將來應該冇男方個家人份
而家條女係幫佢儲錢又唔係拎佢啲錢去洗
咁都要比人話港女
第日分咗手啲錢咪又係比翻條仔
最大得益都係個男仔
咁都要比人話港女
最大得益都係個男仔

痴撚線
講到d錢係自己既咁 俾番d錢人變左佢有賺咁
條仔自己搵錢 自己鐘意點洗咪點洗
又唔係問你借 咁都屌
咁都要比人話港女
最大得益都係個男仔

痴撚線
講到d錢係自己既咁 俾番d錢人變左佢有賺咁
條仔自己搵錢 自己鐘意點洗咪點洗
又唔係問你借 咁都屌

唔係佢有賺
大佬呀 正常人月入3皮都可以每月儲一皮
唔識理財嘅時候 個女朋友幫你 但就比人屌死港女
其實好似細個老母幫你儲埋d利是錢等你大個d比翻你咁姐
老實講我覺得今時今日既香港人都會為仔女係社會上爭取更多資源,呢個男仔俾一半以上份糧做家用,佢屋企又會點處理呢半份糧先?大部分老母都係幫你儲起佢架啦,真係等你亂咁fing咩

咁就有問題啦,咁大個仔仲要老母幫你儲錢
如果俾一半以上家用 其實都幾難儲錢

話得一半以上 即係同一半有距離啦

當佢俾 18000 ~ 19000 家用 扣埋MPF

大約有 10000 洗 自食野搭車當佢用左5000

女朋友做part time搵唔多 即係點都要幫補下女朋友 當用左2000 ~ 3000 落女朋友度

都係得番2000 ~ 3000儲 仲未計其他雜費 一次性支出
條仔 唔識理財 唔使學人講將來
或者永遠都係得個講
其實... 個男人搵幾多洗幾多關你春事咩
想買樓 你出幾多成錢先
係香港打份工都已經成隻狗咁 重要做樓奴
洗錢落屋企人度都俾大家插
每個人生活方式都唔同架啦 接受唔到咪散囉
無岩或錯既
跳樓
老母無留錢比佢, 佢自己又儲唔到錢
仲要返pt
正經工都唔搵返份
仲要大條道話睇唔到將來
其實就係想結左婚俾個男人養
一個月儲得三千
我返pt果時都儲得多過佢
係佢地既價値觀好同喎
如果個男仔本身要養家,咁可能佢未必負擔到養第二頭家
個女仔快快手放佢走唔浪費大家時間都幾好呀

Agger

唔識理財 無錢充大頭 要迫先儲到2-3k 已經夠on9
愚孝 第時個女仔嫁左入去
一有d咩糾紛老公一定唔企自己個邊

真係睇唔出有咩將來
係佢地既價値觀好同喎
如果個男仔本身要養家,咁可能佢未必負擔到養第二頭家
個女仔快快手放佢走唔浪費大家時間都幾好呀

Agger

唔識理財 無錢充大頭 要迫先儲到2-3k 已經夠on9
愚孝 第時個女仔嫁左入去
一有d咩糾紛老公一定唔企自己個邊

真係睇唔出有咩將來

23歳每月30k都幾勁
23歳每月30k都幾勁

呢樣真
有啲野要睇長線
無錢充大頭?
條仔明明月入30k
夠養家夠衣食住行
仲夠錢請人食飯
無錢?
我真係睇唔出邊到無錢
唔知仲以為佢借錢請人食飯

plan?將來?
30k都無將來

唔識理財?
要儲到錢先叫識理財?
呢度幾多人衣食住行之後已經無哂錢
人地做哂上述咁多野仲有錢剩
我覺得佢分配得好好添呀

單方面儲錢講將來?
條女搵返分月入10k的工
一齊儲錢再講將來啦
樓主好似企喺月球諗野咁
條女就醒啦
條仔呢種人肯定好聽老母話將老母擺第一既,第時條女嫁比佢,同奶奶有咩拗撬,條仔實幫自己老母,到時喊都無謂
其次就係好面子,呢樣死罪啦

雖然事實唔一定係咁 但想講媽寶真係唔得掂
23歳每月30k都幾勁

呢樣真
有啲野要睇長線

份工專業已經有 一街都係男姑娘
無啦 搵幾多都無用 洗費大已經搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞