校務處既人算唔算係最低賤人種

179 回覆
733 Like 13 Dislike
最記得有一年我阿妹dse放榜想查卷
我陪佢去校務處登記
條仆街職員話「你查唔查都係冇分別㗎啦」

查卷係權利
講咁多嘢打擊人做乜?

我果時都聽到,個女仔中文2左聽完當堂喊左,小弟乘虛而入屌鳩班職員。係真屌,仲大大聲講左一句,拎左成績,暢所欲言。

都係實話實說唧
一定有個叫王小姐
Agger
上兩個星期前先send左幾十封email去大學全部department 屌鳩個校服處
本身推黎推去唔撚幫鳩我
一send撚完個email
30分鐘內幫我搞撚掂左件事
身為小學書記既我表示
我對個個都好nice架
Agger
上兩個星期前先send左幾十封email去大學全部department 屌鳩個校服處
本身推黎推去唔撚幫鳩我
一send撚完個email
30分鐘內幫我搞撚掂左件事

不嬲Cc比所有人係大曬
話我?
校務處班仆街我屌晒佢地老母
Faculty office d人咪又咁仆街

試過當年要提早拎academic transcript
咁我自己做野就有交帶, 咪順手send個email俾個負責人
warmly remind佢有呢件事, 話埋佢知該機構要幾時之前收到 (其實已預鬆時間)
希望佢會從速處理

點知唔夠一日就send e-mail屌鳩我
內容大意係, 屌我唔係就咁一個e-mail send黎就會處理
然後羅列個申請過程, 話要我咋咋林交錢之類

當時響街, 冇咁好氣覆佢
番到屋企就已經收到佢第二個e-mail
話已經收到我錢, 明白曬, 會明天即刻處理(但根據佢地policy, 一般都要10個工作天)

我心諗:野都未睇清楚就屌人
不過我當"賺"左 佢屌錯柒左就第二日咋咋林同我send出去

因為大把人手續未搞就sd email 打電話問
中學校務處先多仆街,以前讀書行落校務處問野
四五個人係到當我直行直過,完全唔問咩事
行埋去個位到問野啲態度開口殺我老母咁
老屎忽垃撚圾,其中一個男就好nice,會同我傾計
叫我俾心機讀書唔好做黎啲工,0幾年時校務處人工得9千幾,好低
以家係小學做校務處,長期對其他小學幼稚園書記無咁西
中學校務處唔知點解人西好多
講到底,係老屎忽工作態度就好撚西,做得耐識撈走精面
半退休狀態,唔鳩理你,佢地長約無大錯失都郁佢唔到,結果就咁
小學校務處相對後生多,nice啲
要一年約咁簽,直到老屎忽退休交返個位出黎
中學個陣校務處有個八婆叫macy,係個d奄尖聲氣冇拖拍嫁唔出的八婆黎,以串柒學生為榮,見到d好恰的老師就串過馬撚,見到d大粒ge就扮哂溫柔,基本上呢全校師生都好憎佢,讀書個陣我亦都唔例外,不過個陣細個都係敢怒不敢言

而家上左岸梗係唔同la,有次year 2應個好好的班主任要求番去幫手,佢同我去校務處幫個macy拎d野,佢竟然夠膽死串我班主任係咪整親手腳唔識自己搵,屌你老母見到此情此景我真係嬲撚到火屎,爆左佢一穫勁

macy

而家老師叫你拎野係咪聽唔撚到呀臭閪,你書記黎架炸
(呆撚左幾秒,成個校務處靜哂) 你咩態度呀而家?下?
我話,我而家屌-你-老-母,你老母係咪殘障生左你呢個小兒麻痺唔識幫老師呀?請你番黎齋坐唔撚洗做野淨係口upup妹下妹下串人架?如果係咁你唔去zip你阿媽棺材屍底?
(塊面紅撚哂,因為未試過有人咁樣同佢講野,個間band 1學校黎,個個都乖仔乖女樣)
我班主任響隔離,睇唔出我斯斯文文講野咁撚痴線,細細聲叫我唔好再講喇,我輕輕拍一拍佢膊頭,好溫柔咁講冇事ge 之後繼續屌
講野啦,你把閪口唔係好巴閪閉架咩,我響到讀撚左7年書日日見你串過馬撚架喇,點撚柒樣呀而家,個嘴妹下妹下有野想講咪講囉,邊句話撚錯你個死剩種咪出聲囉
去到呢個moment,基本上校務處出面已經聚左唔少花生友,個macy已經崩潰邊緣
唉屌你老味臭爛閪,都唔知你係咪食老豆老母骨灰大,把口咁撚柒臭係咪都挑剔一餐,唔撚怪得之冇人要你,鬼都唔撚想見到你,睇你個閪樣都係臨老唔過得世死左冇人葬個d黎架喇

講完就走左,留低個八婆響到喊,之後買左一大堆蛋撻西餅番黎請哂全校老師食唯獨唔請校務處,可能你地會見到我把口好撚賤,我都唔好得去邊,不過個一刻feel到為全校師生出左啖氣,同埋比起條八婆咁多年黎做過的野,我呢d只係算好小野姐

聽講之後個macy請左幾日假,番黎之後都冇再好似以前咁串,應該係驚第時d畢業生照辦煮碗,過左一年左右好似仲辭左職

勿相認
冇做好耐

你試下坐喺度半日
每分鐘都有電話老師家長學生煩你
你就會明白點解會閪面
中學個陣校務處有個八婆叫macy,係個d奄尖聲氣冇拖拍嫁唔出的八婆黎,以串柒學生為榮,見到d好恰的老師就串過馬撚,見到d大粒ge就扮哂溫柔,基本上呢全校師生都好憎佢,讀書個陣我亦都唔例外,不過個陣細個都係敢怒不敢言

而家上左岸梗係唔同la,有次year 2應個好好的班主任要求番去幫手,佢同我去校務處幫個macy拎d野,佢竟然夠膽死串我班主任係咪整親手腳唔識自己搵,屌你老母見到此情此景我真係嬲撚到火屎,爆左佢一穫勁

macy

我話,我而家屌-你-老-母,你老母係咪殘障生左你呢個小兒麻痺唔識幫老師呀?請你番黎齋坐唔撚洗做野淨係口upup妹下妹下串人架?如果係咁你唔去zip你阿媽棺材屍底?
(塊面紅撚哂,因為未試過有人咁樣同佢講野,個間band 1學校黎,個個都乖仔乖女樣)
我班主任響隔離,睇唔出我斯斯文文講野咁撚痴線,細細聲叫我唔好再講喇,我輕輕拍一拍佢膊頭,好溫柔咁講冇事ge 之後繼續屌
講野啦,你把閪口唔係好巴閪閉架咩,我響到讀撚左7年書日日見你串過馬撚架喇,點撚柒樣呀而家,個嘴妹下妹下有野想講咪講囉,邊句話撚錯你個死剩種咪出聲囉
去到呢個moment,基本上校務處出面已經聚左唔少花生友,個macy已經崩潰邊緣
唉屌你老味臭爛閪,都唔知你係咪食老豆老母骨灰大,把口咁撚柒臭係咪都挑剔一餐,唔撚怪得之冇人要你,鬼都唔撚想見到你,睇你個閪樣都係臨老唔過得世死左冇人葬個d黎架喇

講完就走左,留低個八婆響到喊,之後買左一大堆蛋撻西餅番黎請哂全校老師食唯獨唔請校務處,可能你地會見到我把口好撚賤,我都唔好得去邊,不過個一刻feel到為全校師生出左啖氣,同埋比起條八婆咁多年黎做過的野,我呢d只係算好小野姐

聽講之後個macy請左幾日假,番黎之後都冇再好似以前咁串,應該係驚第時d畢業生照辦煮碗,過左一年左右好似仲辭左職

勿相認

巴打好波

macy

勿相認

巴打好波

我睇到射左

macy

勿相認

巴打好波

好得人驚
Yes

macy

勿相認

原來係你當年比你條仆街串到冇撚晒尊嚴
所以我一定唔會放過你
等陣我就起你底,你既柒撚樣準備上連登
到時成個連登都知你係咩人
臭撚

Btw 巴打好霸氣
細個整傷去校務處洗傷口 啲女人話我哂鳩佢啲藥水 屌那媽
以前經過校務處見書記俾幾個mk圍屌
未企係度食花生囉
原來書記笑鳩d mk頭髮長(以前興)
mk一直恐鳩書記
書記又不甘視弱用佢把巴渣8婆聲係咁鬧
最後班mk唔知吹雞定點
放學十幾條友企係門口等書記放學
嚇撚到個書記唔敢返
勿相認
幾好聲好氣都無用
閪鳩你面
遲到早知直接上課室唔去校務處
好彩我果間中學d書記冇咁樣
遲到有時仲請糖我食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞