校務處既人算唔算係最低賤人種

179 回覆
733 Like 13 Dislike

大快人心
串到仆街 當正自己係老師咁鬧學生

大快人心

之前中學個書記太臭串撚9個學生
最後比人打
全校上上下下冇人可憐佢

點樣比人打 more

我地學校遲到會收手冊寫遲到同留堂
個位同學平日遲到早退做齊曬 都算問題學生
唔洗講啦 個位書記不嬲都係仆街 態度西
佢成日對個同學好西 又冷嘲熱諷又針對佢
嗰日個位同學又遲到 收左手冊登記
咁啱全校老師都要收所有手冊做野
個書記其實一早做好曬登記 方便老師做野
點知佢就玩野唔比返本手冊個同學
個同學就急住要本手冊去比老師
個西女人就串柒柒咁唔知講左乜
就刺激到個位同學 一下推張枱去個女人度
張枱係傳統鐵枱都好撚重下
跟住個女人冇返幾日工
件事就一傳十 十傳百
全校冇人可憐佢 仲要叫小鳳姐
事後個女人態度收斂左

咁嗰位同學點俾人罰?
係垃圾 係狗

大快人心

校長好波
我記得中學校務室啲人都係好西面好大支野
好似好大權力咁
學校有個濕鳩文員好撚串,
毒撚次次去校務處都會俾佢窒 ,
如果家長唔係惡嗰種一樣會俾佢恰,
因為冇校長/副校喺度

試過有次我喺校務處外面等fd,
平時呢條仆街見到我根本唔會做d咩,
但嗰次係等緊人嘅時候其中一個副校慢慢行緊過嚟,
之後呢條仆街無啦啦走過嚟扮關心學生,
我都唔太記得佢同我講過咩,
只係知我讀咁多年中學嚟講最好態度就係嗰次,
唔講以為係另一個人,
真係假撚到
佢哋對住老師都會串
因為office係正校長房同副校房側邊
成班office老屎忽同校長、副校好熟
老師對住office啲人都唔敢串
驚班老屎忽係校長、副校面前打佢哋毒針
我地學校校墓處啲人都痴撚線,
一定要人同佢打招呼先會理人或者態度好少少,
有次我早退要去覆診,
已經一早同班主任講左,
要去校墓處簽個名同打電話通知家長先走得,
咁我去到話,唔該,我想早退
校墓處條八婆西口西面咁話我,咁冇禮貌
痴撚線講左唔該都話冇禮貌
我話,下。我有講唔該
跟住有個全校最黑人憎最惡既校工鬧埋我一份
我話返佢轉頭,
你乜都唔知就唔好亂講啦
跟住打完電話走撚左
職場Admin = 校務處
你話佢重要肯定唔係 但每個部門都有d野要搵佢
加埋本身女人特別多 個office 通常迎老細/校長/皇親國戚
所以為左唔撚想煩,通常其他部門/老師都低聲下氣忍尻佢
平時係家長面前就 “呀仔前,呀女後”,扮晒魚蝦蟹
一有野搵佢幫手就閪口閪面,串柒柒,所以我從來對一開波就過份親切既人冇好感,老師都咁話,冇比佢教過都叫我呀仔,我老母都未叫我 “呀仔呀”
串到仆街 當正自己係老師咁鬧學生

呢個真
睇撚著個肥婆鬧小朋友惡撚到 唔講以為佢係老師
點知佢一教小朋友英文串柒柒咁款
點知一聽教錯哂
小學英文都唔撚識
小學有次整親手想拎塊膠布
office啲人話咁小事拎咩呀
然後校長經過問咩事
之後就話 拎比佢啦
office個人死死氣拎比我
小小野都計較 又唔係佢啲錢

個校長未做校長之前教過我
仲好錫我
十個有九個都心理變態
如果你串佢又會撻你話通知班主任話你態度差
點撚解冇人炒
最記得中學嗰陣一本簿賣一蚊
我咁啱冇一蚊係身 俾咗兩蚊
屌佢老母臭系找咗十個一毫子俾我
我問佢 唔好意思有冇一蚊
佢就話吓 你要就要唔要就算
當場呆咗 好彩有個老師行過幫我啃咗嗰十個一毫子佢 …

好撚狗
比我實扔返堆毫子比佢
有次病到仆街
想攞個口罩
嗰堂係lunch前兩堂
個新校工話:「你一震都放lunch啦,食飯又唔會帶口罩,睇你個樣轉個頭食lunch一定扔咗個口罩,食完飯先攞啦。」
當時我病到死死下話我依家需要
佢居然唔比我
最後敲校長門問佢可唔可以幫我攞個口罩(校長室喺校務處隔離)
攞完上翻去見住個校工啤撚住我
真心心寒

同你一樣
我問翻佢係咪真係有十個一毫子
佢話係
我一鳩推去校務處個窿仔到(跌咗6,7個落地)
:「比多本3號薄我。」

同你一樣
佢話係

正喎霸氣

比我會掉落地當施捨乞衣

同你一樣
佢話係

正喎霸氣

嗰震f2乜柒都唔驚
之前中學個書記太臭串撚9個學生
最後比人打
全校上上下下冇人可憐佢

點樣比人打 more

我地學校遲到會收手冊寫遲到同留堂
個位同學平日遲到早退做齊曬 都算問題學生
唔洗講啦 個位書記不嬲都係仆街 態度西
佢成日對個同學好西 又冷嘲熱諷又針對佢
嗰日個位同學又遲到 收左手冊登記
咁啱全校老師都要收所有手冊做野
個書記其實一早做好曬登記 方便老師做野
點知佢就玩野唔比返本手冊個同學
個同學就急住要本手冊去比老師
個西女人就串柒柒咁唔知講左乜
就刺激到個位同學 一下推張枱去個女人度
張枱係傳統鐵枱都好撚重下
跟住個女人冇返幾日工
件事就一傳十 十傳百
全校冇人可憐佢 仲要叫小鳳姐
事後個女人態度收斂左

咁嗰位同學點俾人罰?

不了了之
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞