20/21非專科fg過成點

147 回覆
17 Like 3 Dislike
咩類型 好唔好做 我keep住都係搵緊merchandising同埋purchasing既工
20社科fg 由議助轉去細NGO翻工 翻咗兩日已經想quit 啲同事話我個post 12個月走咗10個人 每個人都同上司嘈 講真翻第一日工已經知出事 個上司乜都唔知 有問題問佢 佢又答唔到 唉 佢要求你做一樣又唔俾Guidelines 同成個office 翻9hrs 都無人講嘢 人人都怕咗佢 有啲cls 佢會係一啲好細既位屌人 真係伏到爆 大家唔好見工就衝
20 fg 不如轉加拿大 OWP 啦
https://www1.jobs.gov.hk/0/tc/JobSeeker/jobsearch/quickview/simple/?direct=False
sort by 管理/行政, 人工15001+
跟住逐份逐份apply, 要經驗照apply (好多工都係中五grad 就得, 即係要求唔高)
連登最新觀念
EO有手有腳就考到
pged爭到傻
same
一起身就返回現實(搵工壓力),成日想訓教發夢/用娛樂令自己唔刻意諗分散注意力,不過最近我調整心態個人都冇咁焦慮,同多啲人傾下計會好啲
翻住part time 先?
計埋屋企人就收皮
應該想移民
有冇人諗過讀返書轉行?
利申垃圾u垃圾科畢業 想轉工有offer係手 不過想讀返書
10個可能得兩三個
100個考jre都唔知有無兩三個有得in呀
關咩事
我三大grad都係諗住過去做住餐廳酒店先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞