美股認真討論區 MDCCCVII

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Support 呢D真係只會外判, 最多電話 handle 問題
大部分嘅support 都已經可以做到remote desktop access 咁搞
除非真係個client 手殘到裝都唔識裝
當然有D公司點都覺得有個support 負責呢D角色
就係要招呼嗰類手殘client
其實個support 都只不過係負責打個電話叫人幫手搞
我公司有部份行租
電腦就養IT搞

老老實實……租既support唔錯
自家IT真係最多指望佢換mouse
其他都係搞成個星期都搞唔掂
仲要叫同事再落新call,扮唔係關連
@Angus
大概計
50人以下
保全要求中等或以下

呢類公司可以成為目標客群
一間公司嘅 IT 珍貴嘅地方
係睇下佢有無一個好嘅 contingency plan
即係 IT 一部份冧檔有咩相應嘅計劃
用最短嘅時間 recovery IT 之餘
又唔影響公司運作
當然時間係用錢買返嚟
公司肯出幾多錢
冧檔復原時間咪越短
同埋當外判野越嚟越多
最緊要係盡快知道個問題響邊打啱d 話搵咩人攪就得
呢個角色反而重要
歐洲議會「反同性戀議員」嗨玩「25人男男多人運動」遭逮!警破門被當cosplay遭扒褲
https://lih.kg/2621847

連郡有冇人
打啱
(23*180°)/25 = 165.6°
sounds possible
我哋公司epic fail
一般日常維修,出動後生小妹妹落call都搞唔掂
大project/緊急嘢 就更加唔好提

成間公司最冗部門
執柒左佢係集體願望

主要嚟講:佢哋恃住班廢老唔識嘢,老seafood又唔想新人取代到,專請廢人…以廢養廢、鬥廢
又要買水牙線
調查發現,受訪者普遍教育程度良好,超過八成人士持有大專或以上學位。受訪人士家庭資產亦不少,超過七成人士家庭資產多於 10 萬英鎊(約 107 萬港元),家庭資產超過 50 萬英鎊(約 535 萬港元)的亦有超過三成。16.7% 人士已經在英國持有物業。

最多人從事行政及文員職務

受訪者當中,最多人從事行政及文員職務(11.5%),第二至第五位分別為會計、銀行及金融(11.1%)、IT 及資訊管理(10.7%)、教育及訓練(9.8%),以及工程及生產(6.4%)。至於其他職種,全職家長為 4.5%,藝術、工藝及設計為 3.8%,退休人士 2.2.%,新聞及出版為 0.8%。
家庭成員方面,超過六成人士攜同兒女赴英。接近六成子女處於小學年齡。13.2% 人士與其父母移民英國,平均五個家庭就有一個長者。83.1% 受訪者對融入英國社會有信心,但調查指,未持有大專學位者及長者較擔憂無法融入社會。
當一家4口,人均帶走12.5萬GBP
有無咩推介
佢都叫我24 小時內照,我硬頸姐
sauce plz
Ew1411 17年用到而家,岩岩打柴,其實幾好用,夠力
調查﹕移英港人每 5 家庭有 1 長者 逾 6 成攜子女
https://lih.kg/2621527
用緊p記ew dj40 w
見到有連登仔推介又唔貴先買
清到大部分殘渣 但攝得好入果d如終要用牙線
水柱式好似乾淨d

真係沖到好多野出黎
打電話個個operator 永遠係最低人工
360蚊用到3年都幾抵嘅,一年先折舊120蚊,每月10蚊
安慰法
但好似用得多對d牙唔好wor

呢間野有冇伏
但牙gap真係好乾淨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞