請問電腦用用吓有細視窗彈出來係咪中毒...

176 回覆
24 Like 10 Dislike
各位係咪有裝microsoft office
應該係佢個update task虧撚左

屌佢老母成日彈出黎

我都係 玩玩下突然有抽獎網彈出嚟 已經係設定block咗個網址 點知有第2個抽獎網彈出嚟
我都係 有冇中文版解決方法
我都有喎 好似呢幾日先發生
打打下團戰彈左出黎 入番已經黑白mon
幾時開始叫電腦軟件做app?

幾時電腦軟件唔係application

Software??

一直都係application

附屬應用程式
我都有
以為自己中毒
我都係

Software??

附屬應用程式

見到樓主認錯果下笑左
我都係 玩玩下突然有抽獎網彈出嚟 已經係設定block咗個網址 點知有第2個抽獎網彈出嚟

你呢個似係中毒多喎

你呢個似係中毒多喎

唔撚同wor

Software??

附屬應用程式

見到樓主認錯果下笑左

Application engineer
呢隻係主打手機市場

Software engineer
呢隻係主打電腦市場

不過反正係香港人眼中都係IT狗
洗鬼要人識分隻狗係咩品種識俾手定俾腳咩
taskeng.exe?
我都係咁 I'm not alone
彈出黎 0.幾 秒就冇左
想睇係咩都睇唔切
taskeng.exe?

我都彈左呢舊野
Lm

Software??

附屬應用程式

Software 軟件
Applications 應用程式
win 10有
係咁打打下機彈出去
原來大家都係
個個都以為自己有問題lol
lm
From樓上reddit嘅其中一個cm嘅入面條link:
set OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration to run under the "System" account and the hourly popups are now hidden. (Select the task, right click, Properties, click on 'Change User Or Group', type 'System', OK twice and voila.)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞