[設計公司中伏]Frxxzx lifxstylx 我屌你老母!

126 回覆
33 Like 4 Dislike
介紹下造福人群啦
埋單同報價一樣好撚癲
次次都係整整下又加呢樣加果樣,有D位要加錢/修理下要補錢,差在食你多定少
一睇價錢就知中硬伏
40萬冇可能包電器
40萬應有嘅係 施工圖,rendering 每個area 一張, 基本裝修(只包括最大路 基本野,廢老屋裝修 Morden 野唔洗諗)
另外因為你簽左圖紙
只會係你錯 自己唔睇清楚 人地畫個櫃 10mm
做比你都得

如果你真係嬲到仆街
可以試下告佢地
不過你就算告贏都好 個官只會用你月薪計
睇你每分鐘幾錢 計返間公司浪費你幾多野時間賠比你

另外我見你個廳都幾大隻窗
坐向係邊? 如果光猛就試下改行北歐風
唔光猛就整個公屋style 算
因為比再多嘅錢整 整到皇宮咁靚
有生活痕跡都係會變柒
所以唔好貪平呀
我屋企08年搞過一次
全屋拉線加油牆同build in furniture (廚櫃 廁所)
200k for 800呎
個裝修佬仲垃圾過我老豆 (我老豆本身識)
我老豆晚晚上嚟執defect

我唯一見過冇手尾嘅係
2016年個fd 屋企
200k 400呎
拉線油牆
支持同路人
1m齋拉線都值
超級大傻仔
乜都要揾同路人
黃色水魚圈無聽過?
中呀👍
中伏都唔敢post 名 廢
知唔知咩叫no scotland fallacy
邏輯咁差你一定唔係黃
黃一定係高學歷文史哲精通
真係慘...
屌你老母,係就直接開名啦,開名唔犯法嫁wo
依家佢搞到你間屋咁,重可以叫佢賠錢添
咁梗係優先搵同路人啦
唔通搵啲藍店啊
只係搵中偽黃,但點睇唔係樓主錯
雖然佢朋友都有推薦高質黃店
其實你知唔知咩係黃
唔係反政府就係黃
係支持民主價值同一份良知
佢而家擺明昆鳩樓主
如果你覺得佢裡面冇欺詐成分
真係純粹差同冇交帶
咁我哋可以停止討論
倫敦金嗰啲都係純粹操作得差
可能佢哋曾經好黃
但當佢哋放棄咗良知嘅時候
佢就已經唔係黃

而且我唔明點解你咁都要用會員功能
知唔知咩叫no scotsman fallacy
邏輯咁差你一定唔係黃
黃一定係高學歷文史哲精通
暗間係關唔到?
係關唔到
樓上有清開左名,Freeze lifestyle
佢咁講:

—-
但如果施工圖同設計圖唔一致,都係我問題?正常我應該係睇設計圖,technical 係佢嘅負責校對啦,點解error proof係客做?

例子1:飯廳有張枱,枱上有燈。燈正常喺枱上中間,但設計圖張枱喺廳中間,施工圖個燈位去左側左去左邊,如果照施工圖擺,側邊嗰個人就要坐喺個走廊。

例子2: 佢設計圖又留位裝窗簾,但施工圖就泊左埋牆。
你影埋報價單岀嚟,條撚屌大概姓乜
呢d仆街裝修工程公司唔可以比佢係咁害到人
呢啲執漏野賠得唔多錢
所以你都係硬食
佢話呢兩日都忙,冇時間寫住,淨係俾咗以下呢啲圖我…

同埋佢話報價單係一路收設計圖人地一路俾咁唔怪得俾人食住啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞