【女神異聞錄25週年】紀念官網上線!9月將有新情報!

1001 回覆
68 Like 3 Dislike
都真係唔意外,除左貓贏春
龍司笑死
其實佑介越睇越正
雙子?
p5r/p5s直頭覺得佢有心推官配
淨係最近玩過真3,p4同p5
風格唔同係真嘅,真比較靜,黑暗同絕望,p講絆
不過比起滅世,而家對p5既反抗之心更加有感覺
純粹個人睇法同感想

P5其實出多一次game到就要見好即收我唔係話佢差係內容同埋故事嚟講,P5推進真係好靠典型皇道/熱血/中二依啲元素P5S將依堆野再嚟多一次變咗大家其實睇嗰陣真係疲勞咗啲冇第一次玩嗰陣咁有feel

相反P5R個故事其實係有突破我係幾想睇落去佢真係會令到我反思怪盜團係咪真係正義/甚至認同丸喜嘅諗法只係去到後面為咗證明佢係錯要怪盜團做返左膠阻止佢/個結局收得有啲求其呢下令個作品嘅完成度同埋水準爭緊啲

真女神因為同P3/4/5都完全唔同風格但係我自己都幾鍾意真女神所以就唔夾硬拉埋一齊比較依家兩邊一齊發展但係唔好痴返埋其實係最理想

P系列我自己就會咁排:P4G>P3>P5,因為前兩者嘅故事內容同埋深度真係高啲可玩性就點都係P5贏番
冇鬼佬嘅奇特口味污染
最好就雙線發展
真女神同P系列都賣得好 keep住有新作
現在P系列 除咗怪係有d一樣之外冇野有關
今日係廿五周年正日, 但係仲未有新消息
其實呢間公司啲怪大部份都係環保重用,
舊一啲嘅game有戰棋類嘅魔神轉生, 輪舞曲,
主角隊自己變身做惡魔嘅 DDS,
葛業雷堂對超力兵團等等,
大部份怪都熟口熟面, 見到個樣已經知佢怕咩弱點, 會出咩招
起身啦大家!有消息啦!
https://youtu.be/ecZooGFyZe4
等12月
睇睇下睇到頹左本身有啲開心
tgs會唔會有得透露下
我都唔知好彩有保底知道P6製作中冇咁sad唯有等到12月睇吓有咩講
12月可能都係動畫同concert
不過佢官網果個九月ANNONCE仲係一樣, 會唔會係TGS先出呢?
我仲以為9月會講晒啲projects
好想出番惡魔召喚師系列
個舞台劇有啲興趣
舉個例
明知3年後先出到嘅野,你會唔會宜家就開始宣傳?
到時咪又係比人屌畫餅撚狗,我就寧願佢做到差唔多先公佈 宣傳 接住落到開賣

直接不演了
打埋個名出黎
大把
FF7RE,FFXV,death stranding,cyberpunk2077
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞