[MIDZY] ITZY討論區(28) 慶祝Lia0721生日粗卡!!!JYP肯生性未???

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
都係來自JYP
https://youtu.be/yU7CxeX0H0w

依度講Kpop換代有三個條件:
1. 男團女團同時登頂
2. 要各方面都超越上一代
3. 要有對Kpop文化傳播有貢獻

第一代: H.O.T., S.E.S.
第二代: Big Bang, SNSD
第三代: BTS, Twice

依家第四代領軍男女團係Stray Kids同ITZY
正到

召Lia 彩領老公老婆有意夾連專tg 傾
毒撚唔敢玩幫你唔到
夾特典咭ja
覺唔覺四代女團好似都未有一隊好高國民度
唔草小卡
團團都向世界出發邊有計,ITZY 5個都韓國人其實著重本土仲好啦
唔覺jyp 幫itzy 定嘅marketing strategy有著重本土發展方向有少少唔拖唔水咁
marketing strategy好明顯係歐美
雖然想佢專住本土多d
bp成功咗之後感覺上多咗好多團想行gc攻美
izone算唔算雖然已經執左但被歸類同twice平排
咁計唔係應該bp咩
近一兩年應該bp>twice=izone
韓國人好似麻麻地bp聽講
Izone係第四代!
BP累計銷量,累計音源,音放冠軍、大獎都未過,兼且無男團同時過BTS!
2017-18年應該係換代,BTS同Twice同時登頂,2017年JYP 瘋狂谷Twice韓國comeback 4次,年中日本出道。2018年又comeback 3次!咁就可以超SNSD韓日成就,又趕上BTS同時登頂,JYP 訂好哂數!

以上係按照KPOP準則,嗰條台灣仔講(可以refer to嗰條片)!

Izone有咁勁㗎?未聽過啲歌
暫時淨係識同聽itzy同aespa
其實要超越BTS,同時又有女圑超越Twice,都好似好難!Stray Kids同ITZY 係有優勢,但超越達致換代標準好似好難想像!

咁KPOP喺第二代同第三代之間就出現咗2.5代,主要係中小公司啲團如:Apink、GF、T-ara,AOA、Infinity 等等!

所以如果第四代真係出現,咁第三同第四代跨度出現,又有成績,但未超越第三代嘅就可能叫3.5代!

Aespa 依家本土音源勁,但ITZY 喺國際音源如Spotify iTunes YouTube 成績都唔錯,而且Aespa 未出碟,如果依家個勢好似好好咁,出碟成績應該唔差,拭目以待!
izone本土好勁㗎
係外國冇咩聲氣

又要鬧又要睇咁
又有vlive
Vlive
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞