[NBA] LA Lakers 湖人討論區(10)

189 回覆
3 Like 3 Dislike

Let's Go Lakers!

New Era

2016 New Rookies:
Brandon Ingram

Ivica Zubac

Larry Nance JR

D'Angelo Russell

Ice in his veins

唔知係唔係應該我開
hi
想搶曬jb pg
ingram最重要既成長時間就可以講byebye,仲講咩build around ingram
想搶曬jb pg
ingram最重要既成長時間就可以講byebye,仲講咩build around ingram

如果真係換 Butler PG13,隊波目標自然會變做衝冠,到時短期內肯定唔係 build around Ingram,話唔定換走埋佢添
想搶曬jb pg

如果真係換 Butler PG13,隊波目標自然會變做衝冠,到時短期內肯定唔係 build around Ingram,話唔定換走埋佢添

湖人大城市既作風點都唔係養新仔
如果隊上有幾粒星,我唔信到時會唔轉口風話新仔可以trade
想搶曬jb pg

湖人大城市既作風點都唔係養新仔
如果隊上有幾粒星,我唔信到時會唔轉口風話新仔可以trade

Magic Kobe 點計
一向自家有粒星再trade 星返黎幫手ga la

center 先通常買返黎
後場湖多數自己養
人又未draft
offer又未有
嘈泥有咩2c
人又未draft
offer又未有
嘈泥有咩2c

將隊波講到垃圾咁 呢到同公海班識波帝一樣咁尾g
人又未draft
offer又未有
嘈泥有咩2c

將隊波主力講到垃圾咁 呢到同公海班識波帝一樣咁尾進g
希望28pick揀到Thomas Bryant
https://youtu.be/ZD45jq8mMNY
成個表弟咁有噸位有臂展有3分
仲勁過bam rabb

令我諗到myles turner
人又未draft
offer又未有
嘈泥有咩2c

將隊波主力講到垃圾咁 呢到同公海班識波帝一樣咁尾進g

成隊都係垃圾,全部trade走清cap 再用Ball加PG做核心仲好
想搶曬jb pg

冇知一問 , 有jb pg13 就衝到冠 ?
想搶曬jb pg

我想圍住波羅B nance 豬建隊

我都係
我覺得ingram既未來 > 有 jb pg13 之後衝到冠既機會
想搶曬jb pg

再補強 PG 位同內線可以衝到冠
未必一定拎到冠軍,但係未來三四年爭冠機會點都大過用三個年輕 2nd pick 做 core
想搶曬jb pg

未必一定拎到冠軍,但係未來三四年爭冠機會點都大過用三個年輕 2nd pick 做 core

沖條命咩

未來3年都係勇騎世界

不如睇俄釘完約之後既操作啦

之後一樣會有其他 super team 出現
咁講法依家隊隊都應該 trade 曬 d 星去擺爛,反正都贏唔到冠軍
想搶曬jb pg

沖條命咩

未來3年都係勇騎世界

不如睇俄釘完約之後既操作啦

之後一樣會有其他 super team 出現
咁講法依家隊隊都應該 trade 曬 d 星去擺爛,反正都贏唔到冠軍

未來3-4年有得衝冠
3-4之後又無限tank 等重建
今次重建用左7年 先見到小小希望
下次重建 要用幾年?
長遠黎講 用親生仔好 定用jb+pg?
就算比你搵到jb+pg
你覺得係依3-4年打得贏刺 勇依兩隊?
如果打唔贏3-4年後又重建 咁依7年係做左啲乜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞