Sony真無線豆豆 WF-1000XM4 (13)

1001 回覆
7 Like 8 Dislike
其實可唔可以用水/梘液洗?
我幾年之前試過用主動降噪
一打開個世界好似得番自己
好想要番呢個效果
+1
諗緊同bose果隻quietcomfort比2隻試下
同唔知到時用消費券點買最抵
你比較完講聲
我順路經過就會去試下
仲未收到改期email
唔通有機會如期發貨
今日星期日
最緊要第二批係咪全世界都8月尾
用家問題
長用LDAC,仲要開發mode set 990kbps都未試過斷線
地鐡返放工都無lag過
係銅鑼灣有2支紅綠燈有時經過lag一lag, 但都係1s左右就無事
同你一樣setting無試過斷線
XM4/3用家
ANC唔好期待隔人聲比較好
係街用開ANC 唔播音樂下,ANC去左背景後人聲反而聽得仲清楚
但你話屋企用隔音,有用好過唔用,而且用耳綿都應該都減到一半左右
見而家$2100 有WH XM4
如果等消費卷先出 WH1000XM4 怕唔怕無貨/加返價
本身睇緊WHXM3 但差幾百蚊不如升埋
最後一個option就係買上一代WFXM3 就算 一千蚊左右
但又驚舊電快玩完
電視聲呢
剛剛試左,唔播聲只用ANC情況
冷氣聲 XM3/4 可以話無
電視聲 xm3 比無戴耳機下大約減一半; xm4大約6成多D

如果你播聲應該效果更好
岩岩祼辭 洗兩千蚊都要諗多陣
ANC對人聲一般, 人聲都係主要靠耳機被動式降噪
如果唔怕熱WH係更好選擇, 但耳牛真係太熱

btw WFXM4有仲有現貨咩?
冇現貨 都係訂
唔求音質 只想隔音 有冇其他選擇
邊度有得買??????????
平就3m 耳塞
貴可以試whxm4+wfxm4(我都未試過,但聽講隔音好勁)
值唔值得 iphone + xm3 轉 iphone + xm 4
得垃圾aac
iphone 用家揮手區
想問各位用咩手機/player聽XM4? 而家用緊iPhone 12諗緊買唔買
我都用緊iphone 12 但打算買部walkman用ldac
知唔知係咪仲比你訂? 定係cut埋唔比人訂?
屋企唔用WF1000XM4?呢隻隔咗90%以上人聲電視聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞