Sony真無線豆豆 WF-1000XM4 (13)

1001 回覆
7 Like 8 Dislike

WF-1000XM4

iPhone玩唔到HiRes Wireless
因為iPhone係唔Support LDAC所以玩唔到HiRes Wireless,另外Android就算8.0以上都唔一定Support LDAC

已知Bug (1.1.5)
切換播放個陣有時會著咗0.2秒ambient sound

HKD2290,Sony Store可以試機,宜家買要預訂,大機會八月尾先有貨 (聽聞黑色連訂都訂唔到)

相容嘅耳膠/耳棉 (Credit to pnk)

Credit to 貓仔愛上貓
如果你聽到你對耳機成日嘟嘟聲
然後ANC嘅強度有變
咁係因為Sony一個叫
Adaptive Sound Control嘅功能
base on 你行緊路/搭緊車
嚟switch between唔同ANC嘅profile
一轉mode佢就會嘟一聲提你
如果你唔想用依個功能
又或者想佢轉mode冇嘟一聲
你一定要down Sony Headphones app
喺入面disable

降噪
- 全新 V1 處理器
- 雙噪音感應器收音咪
- 全新隔音耳棉

音質
- 全新6mm驅動單元
- LDAC (iOS唔Support) + HiRes Wireless (iOS唔Support) + DSEE Extreme

通話
- 波束成形收音咪
- 骨傳導感應器
- 自動風噪聲抑制

連接
- 藍牙5.2
- 新演算法可穩定藍牙連接同減低延遲
- 支援Google Fast Pair、Swift Pair,取消NFC

功能
- Adaptive sound control
- Speak-to-chat
- 360 Reality Audio
- Google Assistant

設計
- IPX4防濺水
- 7.3克,人體工學設計
- 細40%體積嘅叉電盒

續航
- ANC 8h+16h續航
- 叉電5min可播放60min
- 支援Qi無線叉電

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/truly-wireless/wf-1000xm4

回帶
Sony真無線豆豆 WF-1000XM4 (12)
https://lih.kg/2596637
LM
下轉大貨幾時到?諗緊買唔買

本身有a105,但夏天用有線耳機太煩,放置左好耐
android apple music 幾時有無損 beta本版已經滿額
學生plan先28 好抵
sony store/豐澤都要8月尾
七月尾delay到八月尾?
已買 好撚正
New post lm
巴打有無試過airpod pro
係咪完全屌打
會唔會因為已經去到第三批
好想還
但耳仔油性。。。
個棉一定好快收皮。。又無得用酒精清潔。。
XM3 粒膠啱用,可以考慮轉
好明顯係
係邊度有現貨? 今日想出旺角買
lm
唔敢講完全
但隔音同聽歌正好多
充電盒保護套到手,平平哋用住先

本身個殼好似係磨砂膠面?好易花㗎?
舒適度之外贏哂
不過我好小講電話
我會放入個袋裡面有其他嘢,UN得多點都會花…
同samsung buds pro 比呢
已經花左
Buds Pro 隔音同ANC麻麻,但聽歌同通話就幾好
好易比其他嘢hi到上咗其他色
日日番到屋企第一樣做嘅嘢就係拎塊濕布捽走啲色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞