[暑假買水貨]車迷完季討論區

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
打352 前面2個用h10+dc 之後買個攻中或者法比打10號位 有冇得諗

如果真係H10 + DC打前
咁我Prefer法比打防中
同埋干地要tune到H10自私d
打352 前面2個用h10+dc 之後買個攻中或者法比打10號位 有冇得諗

用法比, 因為佢會打得比較後, 所以要有個入到禁區有把握既B2B球員
得最前兩點, 會俾人mark得好緊
最緊要搞左馬迪個位先, 睇下收購到咩球員, 就可以再諗
另外, HAZARD唔係好常係禁區搵食
好多時會走番出黎, 到時又單箭頭, 可能冇分別

用法比, 因為佢會打得比較後, 所以要有個入到禁區有把握既B2B球員

所以如果kante 係鐵膽 藥膏同馬迪以d類型打352好雞肋
進攻能力太廢

所以如果kante 係鐵膽 藥膏同馬迪以d類型打352好雞肋
進攻能力太廢

我地幾時收購到中場中

進攻能力太廢

救命 藥膏進攻真係唔算廢,可以引球推進拉開啲人嚟mark佢,過人成功率係低熱狗單比利少少,但你係要話佢次次推完就甩返比人,就冇嘢好講,佢唔應該踢波啦咁,躝出球壇plz

進攻能力太廢

救命 藥膏進攻真係唔算廢,可以引球推進拉開啲人嚟mark佢,過人成功率係低熱狗單比利少少,但你係要話佢次次推完就甩返比人,就冇嘢好講,佢唔應該踢波啦咁,躝出球壇plz

你自己睇下佢平時d比賽先講野啦睇精華睇數據
安果d直頭世界球王級 引球推進好都講得出
自己睇下佢平時打法甲中下遊d同強隊先講啦
根本就同以加馬迪差唔多
使唔使係咁話bakayoko垃圾呀
干地做野使你教?
干地做野使你教?

禁佢的確唔會幫到以加中場提高到戰力
如果要用50m買佢倒不全部錢拎去買
山狗好過
干地做野使你教?

山狗好過

人都未黎就話幫唔到
你坐撚完時光機番黎?
唔係話吹奏bakayoko
只係你3日唔埋2日就係度話呢個垃圾個個垃圾
真係好撚煩
唔係話吹奏bakayoko
只係你3日唔埋2日就係度話呢個垃圾個個垃圾
真係好撚煩

內戰
干地做野使你教?

山狗好過

連燈仔踩到藥膏一蚊都唔值可能係好事

進攻能力太廢

根本就同以加馬迪差唔多

打曼城唔勁咩,打祖狗,法國友賽,同psg盃賽先算失準就屌到反皮,morata歐聯入波就話人大賽球員乜乜乜,好記得打曼城入波,有巴打話連阿婆企係度都入到 雙重標準到
內戰

次次內戰都有盤就fatfat了
內戰

次次內戰都有盤就fatfat了

下次我做莊

進攻能力太廢

根本就同以加馬迪差唔多

打曼城唔勁咩,打祖狗,法國友賽,同psg盃賽先算失準就屌到反皮,morata歐聯入波就話人大賽球員乜乜乜,好記得打曼城入波,有巴打話連阿婆企係度都入到 雙重標準到

禁我又無j過morata 又如何雙重標準 仲有首回合對鏝
失5球佢功勞都唔少
條友真係幾好記性 ,仲記得阿朗素果球

Andrew Yuen Man Kit 藍斯肯定處在越位位置,
但如今作為直接參與進攻去判定,其界線已愈來愈模糊,
你說藍斯沒參與進攻是騙人的,但如以他有否「觸球」去判斷,他又夠醒,山神後上也果斷,而裁判以此判斷冇越位,也屬情理之內!

但其實,車仔防守球員移動是否可更賣力一點,給予多些壓力?似乎並不是...

這個入球,結合了兩個向來很受爭議缺乏單一準則灰色位甚多的例子,只能説,全在裁判一念之間,但確在條例可容許範圍內!

其實,一如次循環,首開紀錄阿朗素確打到貝林連面部而再頂入,自己也曾從球例文字上及多段相關近似影片去證實,是可以吹罰,但同時也要看裁判即時一瞬間、所看到認為,或根本太快,角度遮掩而看不清之難處⋯⋯

這些,有幸與不幸,卻並非使詐,也沒有太多不公平。

條友又搬龍門
上次佢拍左成個節目屌柒阿朗個球應該係犯規

藍斯見到旁證舉旗收步, 跟住山狗就後上射入左個波

食屎啦佢,英國果邊都話係offside
佢最撚識波

佢真係以為自己係代表 話係就係話唔係就唔係
alonso個球就上心到咁 而家就懶係野咁 手球都可以講都唔講
條友真係幾好記性 ,仲記得阿朗素果球

Andrew Yuen Man Kit 藍斯肯定處在越位位置,
但如今作為直接參與進攻去判定,其界線已愈來愈模糊,
你說藍斯沒參與進攻是騙人的,但如以他有否「觸球」去判斷,他又夠醒,山神後上也果斷,而裁判以此判斷冇越位,也屬情理之內!

但其實,車仔防守球員移動是否可更賣力一點,給予多些壓力?似乎並不是...

這個入球,結合了兩個向來很受爭議缺乏單一準則灰色位甚多的例子,只能説,全在裁判一念之間,但確在條例可容許範圍內!

其實,一如次循環,首開紀錄阿朗素確打到貝林連面部而再頂入,自己也曾從球例文字上及多段相關近似影片去證實,是可以吹罰,但同時也要看裁判即時一瞬間、所看到認為,或根本太快,角度遮掩而看不清之難處⋯⋯

這些,有幸與不幸,卻並非使詐,也沒有太多不公平。

條友又搬龍門
上次佢拍左成個節目屌柒阿朗個球應該係犯規

藍斯見到旁證舉旗收步, 跟住山狗就後上射入左個波

食屎啦佢,英國果邊都話係offside
佢最撚識波

佢真係以為自己係代表 話係就係話唔係就唔係
alonso個球就上心到咁 而家就懶係野咁 手球都可以講都唔講

offside就唔敢講,不過手球就一定係
干地做野使你教?

山狗好過

山狗如果可以用錢買到 真係100m都肯
最弊阿狗唔會放

祖既352個Playmaker有2個中場掩護
下季要打352既話個中前場我諗緊咁
FW: Hazard/Pedro + Costa/LKK
CM: Bakayoko + Kante
DM: 法比

下面咁打對對方防線既衝擊力好強
FW: Costa+LKK
AM: Hazard
CM/DM: Bakayoko + Kante

打陣地啱哂, 哥斯達打雙箭頭有加成, LKK亦唔洗1打2

今季其實個343概念似依個, 個問題係世三一比人封鎖就連前面2個都企定定
http://www.squawka.com/comparison-matrix#premier_league/2016/2017/eden_hazard/641/641/454/0/p|premier_league/2016/2017/diego_costa/641/641/1550/0/p|premier_league/2016/2017/pedro/641/641/320/0/p#total_forward_passes/total_backward_passes/pass_completion/key_passes/assists/chances_created/avg_pass_length/total_shots/shots_inside_area/shots_outside_area/aerial_duels_won_%/total_duels_%/fouls_suffered#avg

中場中如果真係藥膏+干堤 可以收定皮真係MARK死世三就得
兩個都0射門能力 前者助攻能力負數值 KANTE反擊果時有用
陣地就0攻力

季初既馬迪

前面放Costa+LKK, 可以打高波, 唔需要中間去都得
當球隊打到高波, 自然唔會mark死hazard就唔識踢波咁
BTW, 依個打法要有出到波既RWB, LWB, 即係唔會係摩西

如果BAKA可以換為另一個收購會更好, 好似fabinho, 華拉堤, 有多啲後上能力

Fabinho 後上力唔算勁

唔洗有VIDAL咁勁 (當然有VIDAL咁勁更好), 但起碼唔會好似馬迪咁
對手覺得有威脅, 自然冇得唔mark

尼恩高蘭
上面有巴打講得啱
其實3-5-2 唔係好啱洗
一黎hazard唔係嗰種入攝型前鋒
最後佢都係會拉後拎波, 就會同攻中位法比重疊
如果法比真係攻中位既話, 變相佢係企前左, 又冇咁多空間比佢放波
2黎柏度, 安呢兩個完全唔知可以放係邊
比較正路其實我覺得係4-2-4, 安同柏度輪一個位
kante拉後小小拎波(假設中中唔買人既話)
兩閘唔洗好似宜家3-4-3咁要落底
至於馬迪定藥膏就......

其實藥膏買黎打後備係好洗好用(前提係平)
但如果正選係馬迪後備係藥膏可能真係會睇到嘔血
根據世界各地各車迷意見整合而成既10大Football Facts:

1. 摩西斯垃圾
2. 馬迪垃圾
3. 哥狗垃圾
4. 世三垃圾
5. 雷斯垃圾
6. 黑人垃圾
7. 干地垃圾
8. 巴卡耶高垃圾
9. 盧卡古垃圾
10. 巴爾垃圾

祖既352個Playmaker有2個中場掩護
下季要打352既話個中前場我諗緊咁
FW: Hazard/Pedro + Costa/LKK
CM: Bakayoko + Kante
DM: 法比

下面咁打對對方防線既衝擊力好強
FW: Costa+LKK
AM: Hazard
CM/DM: Bakayoko + Kante

打陣地啱哂, 哥斯達打雙箭頭有加成, LKK亦唔洗1打2

今季其實個343概念似依個, 個問題係世三一比人封鎖就連前面2個都企定定
http://www.squawka.com/comparison-matrix#premier_league/2016/2017/eden_hazard/641/641/454/0/p|premier_league/2016/2017/diego_costa/641/641/1550/0/p|premier_league/2016/2017/pedro/641/641/320/0/p#total_forward_passes/total_backward_passes/pass_completion/key_passes/assists/chances_created/avg_pass_length/total_shots/shots_inside_area/shots_outside_area/aerial_duels_won_%/total_duels_%/fouls_suffered#avg

中場中如果真係藥膏+干堤 可以收定皮真係MARK死世三就得
兩個都0射門能力 前者助攻能力負數值 KANTE反擊果時有用
陣地就0攻力

季初既馬迪

前面放Costa+LKK, 可以打高波, 唔需要中間去都得
當球隊打到高波, 自然唔會mark死hazard就唔識踢波咁
BTW, 依個打法要有出到波既RWB, LWB, 即係唔會係摩西

如果BAKA可以換為另一個收購會更好, 好似fabinho, 華拉堤, 有多啲後上能力

Fabinho 後上力唔算勁

唔洗有VIDAL咁勁 (當然有VIDAL咁勁更好), 但起碼唔會好似馬迪咁
對手覺得有威脅, 自然冇得唔mark

尼恩高蘭

紋身佬都係好野, 但都好似唔願走, VIDAL好似最有可能, 做開冇腳雀仔

進攻能力太廢

根本就同以加馬迪差唔多

禁我又無j過morata 又如何雙重標準 仲有首回合對鏝
失5球佢功勞都唔少

睇返晒五球,除左一球幫手夾人夾唔到比人交到再跟住助攻,冇一球係佢漏mark人既error
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞