[神之水滴]有冇巴打飲開紅酒白酒個啲

51 回覆
0 Like 0 Dislike
近排跟同事飲下紅酒,以為紅酒係法國先靚野 但呢排人地介紹飲下意大利,發現原來都唔錯同平好多
有冇巴打討論下
不要深究

巴打有飲開?
冇人飲
冇人飲

之前好似有post講
Penfold bin collection 我ok ga la
Moscato 未飲過 但聞落好香
白酒飲開moscato d'asti 平價但有質素
中意佢有氣泡 味道又夠豐富 又唔會太甜
食飯配上來一流 無論豬牛雞海鮮都無違和感 [好易夾

都飲過係幾好,餐廳侍應介紹都係貪佢平
白酒可以試下elena walch Pinot Grigio 2015都唔錯,又平 平白酒放兩年口感都好清新,百幾蚊貨仔算幾好

不錯
Moscato 真心正

不錯

白酒同紅酒個玩法好唔同
近排跟同事飲下紅酒,以為紅酒係法國先靚野 但呢排人地介紹飲下意大利,發現原來都唔錯同平好多
有冇巴打討論下

西班牙都好多正酒又平
有冇巴打討論下

西班牙都好多正酒又平

有咩介紹 班朋友呢排飲意大利多,我都係同朋友學下野

不錯

白酒同紅酒個玩法好唔同

經驗尚淺巴打,感覺白酒都係愈新愈好飲
鐘意飲sauterne

都飲過係幾好,餐廳侍應介紹都係貪佢平

有無咩牌子推介

暫時覺得白酒呢隻唔錯 食海鮮飲呢個口感幾好
有次食炸雞都飲呢隻都唔錯

左邊 Toscana Craft Beer, 右邊 Toscana 紅酒
兩支都好飲到爆

右邊飲過
有冇巴打討論下

西班牙都好多正酒又平

有冇巴打討論下

西班牙都好多正酒又平

西班牙,La Rioja Alta gran reserva 904,抵飲,不過要時間breathe。

意大利我鍾意Tuscany既酒
有冇759買到的紅酒介紹
白酒可以試下elena walch Pinot Grigio 2015都唔錯,又平 平白酒放兩年口感都好清新,百幾蚊貨仔算幾好

呢支平靚正,夏天飲一流。1881飲第1次,回味無窮,專登上網搵。依家1881都收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞