[神作] 劇場版 刀劍神域 Progressive 無星之夜的詠嘆調 討論區(1)

1001 回覆
26 Like 19 Dislike
我fd都覺得我痴線
從中學開始已經係腦殘粉
精神病少女
上面有巴打話如果係mx4D睇有asuna單人明信片
特典場就固定三人組
唔知道咩時間會出第二set特典
同埋意外多女仔睇
戲裏戲外都有人放閃光
香港唔知道有冇呢一套特典
香港每個禮拜唔同特典都幾難但係今次見到都有放喺狗鐵到宣傳
話說我睇番刀劍神域第1集發個好似有穿崩位

時間線:第1季 第1集 18分12秒

當時鏡頭係將成個時間靜止咗,然後喺18分12秒左右只見到Asuna。但係劇場版入面,mito係企喺阿絲娜旁邊。正常嚟講,Progressive中mito在重生廣場嗰一段係唔應該喺Asuna嘅左邊或者右邊。
真係
但係都算好 台灣既特典場係隨機一張
香港係直接比一套你
尋日睇完劇場版 sao第一季動畫
今日睇ALO

唔知捱唔捱到去UW篇
一開始就冇呢個人
冇錯,我覺得如果A社打算加個角色落去。點解唔嘗試加第一季企亞絲娜旁邊個幾個人呢?明明旁邊都有個女仔企喺度,佢格硬講話嗰個女仔係Asuna嘅朋友都話勉強講得通。
原著 行去打第1層BOSS時
藍毛騎士 同牙王成班仔 行頭都唔見姬友啦
其實覺得可能係因為想講下亞絲娜玩sao既契機而創造出呢個角色

但係變相令到亞絲娜係22層同西田講既嘢有出入了
然後第一季第2集,明明同人係慢慢坐住咁樣跣過去搭Asuna。但係劇場版就變咗做佢係行過去,到底係個製作總監冇睇到第一季呀定係點呢,要說穿崩位都有排講
SAOP一定係吃書架啦
當平行世界咁睇
日本好似都係
我地先有一套唔洗抽
馬拉松式睇到GGO都應該會覺得悶
食書唔緊要,SAOP當係同本傳平行時空都ok

不過劇場版改到同SAOP的發展又唔一致,一係小說個邊調整,一係又當同SAOP小說唔同時空
GGO都還好,UW篇會好失望,動畫版亂鳩黎

煲緊第一季
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞