[神作] 劇場版 刀劍神域 Progressive 無星之夜的詠嘆調 討論區(1)

1001 回覆
26 Like 19 Dislike
我終於記得啦佢唔識收劍嗰時冷笑囉
即係dead air咗一段時間之後啲人先喺度笑

但係我睇戲嗰時呢就後面有人不停咁吱吱浸浸嘈住曬,好彩個音響夠大
D中學生好煩係咁講野,又係到講有冇睇無職轉生
我記得有一次呀爆箱兄弟話佢哋睇幪面超人呢後面呢喺度係咁講嘢先啦pow走去鬧人

而家啲人睇睇戲真係越嚟越冇質素

btw我嗰隻黃咗
450入嗰隻全新
感謝個位師兄割愛

same 應該2017左右年買 裙甲變左色
alo桐人亞絲娜莉法sinson我未入
其他全部都有
愛麗絲訂咗特典版
sao 我差莉法 同 Sinon
SAO 桐人好彩有 3隻 (1*SAO , 2*O/S大劍 - 咪即係SAO版屌)
有1隻把劍斷左 可以替換
係咪好易斷㗎?因為我未斷
琴日玩青藍色嗰把劍個柄就少少甩我而家即刻黐番佢好彩冇嘢
係換手個時斷刀柄姐 無後備搵野痴返都唔覺既
唔識收劍其實ok係幾好
我頂佢個掣

星期一放工再去睇但係點知原來冇海報我仲諗住買多次啦有海報送點知咁啱上一個就最後一張派曬
啱啱買
啱啱先知道九龍塘冇曬海報
哩張正。等出tap買

好多一家大細入場 啲小朋友嘈住晒

刀劍入坑作
宜家睇完劇場版
再重睇s1 覺得自己好老 無左以前睇呢啲mmorpg作品 會覺得好想體驗佢個世界既感覺
下年有得玩SAO了
幾時可以參加封測呢
我都想知
今次劇場雖然話asuna先係主角
但係睇完之後我諗觀眾嘅觀感都只係賣肉擔當被保護嘅花瓶
新角色mito嘅作用唔係令asuna成長
反而係用佢內心嘅軟弱襯托桐人嘅心靈有強大
畢竟sao系列嘅核心就係桐人嘅心靈有超越系統嘅力量

劇場版有啲位比tv版有多啲細節
例如有解釋boss戰最後點解只可以得幾個人打
本身睇tv版仲以為其他人只係係度食花生
不過由於視角唔係由桐人出發
始終都係唔係好明桐人最尾做乜中二病發作自認beater

老實講感覺上劇場版係情感表達上有啲兩頭唔到岸
不過有好型嘅桐人有露肉有幾爽嘅戰鬥基本上已經算係合格
岩岩睇完,幾好睇,唔差呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞