[神作] 劇場版 刀劍神域 Progressive 無星之夜的詠嘆調 討論區(1)

1001 回覆
26 Like 19 Dislike
呢套嘢唔係UW喇喎
基本上就係受限於原作而唔可以大改 能為咗加新鮮感吸引新觀眾而喺progressive原著之上再加多mito一個新角色 結果就犧牲咗一堆重要配角甚至桐狗嘅重要性

唔加mito由得asuna單拖到揾桐狗係可以突顯asuna由solo到見到桐狗揾到生存目的 但宜家咁嘅速食文化就肯定悶過宜家有人一齊百合

但唔知係唔係唔打算長期寫mito依個角色 始終係原創角色好難handle佢地位 但佢拋棄asuna嘅感情戲明顯可以做多好多
例如都突登屈到桐狗瞓低 俾殘血mito冒死show住佢手震震都頂上救asuna 但就係唔夠多 唔求你做個位俾mito自我救贖 但你話打緊唔得閒都算 打完攬下喊下得啦掛 唔好搞到mito好似condom咁俾asuna講句話要追桐狗就真係斷捨離即放手啦好嗎

os好睇啲係冇異議 但sao始終都係爽片嚟講都係值得入場睇 尤其係有經費有時間嘅A1點都係業界一流
以後角川想將sao系列劇場版化做得靚一靚好過tv化趕啲奇怪野出嚟俾人屌

P.S首主題曲真係正

打鬥好正 知道劇情都睇到好熱血
其實我覺得攞os 嚟比唔係幾fair
始終今次一開始比本身個story 限死咗
同就算唔同os 比都算係幾好睇
應該都唔打算發展依個角色 冇廉價寫死佢算執返身彩
有劇透
屌 打錯字
This progressive , not UW
saop 根本已經離晒譜
依家仲要橫生枝節
fans黎講已經好收貨
最尾打boss都有啲張力
算係佳作
利申唔介意睇文戲
諗喺最尾boss 我都想睇多次
我琴日睇九龍灣德福4dmx ok個效果
大家覺得會唔會兩三日後就要開新post
我就覺得好熟面口睇埋cv表先醒起佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞