[神作] 劇場版 刀劍神域 Progressive 無星之夜的詠嘆調 討論區(1)

1001 回覆
26 Like 19 Dislike
各位覺得最尾boss嗰場呢好似鬼滅之刃?
唔似
冇鬼滅之刃咁勁嘅但我視覺效果好勁囉
完全係九唔搭八咁
我諗我要罰重睇,我都會睇多次
我咪打返啱囉
睇完
10年後回到初心 合格70分以上既
BOSS戰睇得幾開心
除左boss戰 我覺得悶到癲喎
序列戰爭好睇好多 甚至覺得比本傳都仲好
應該係投入唔到去打緊機既感覺掛
由亞絲娜戴頭盔 揀語言系統>創角
已知既茅場解說場景
新手既遊戲體驗>桐人收劍(我睇果場成班人都會心一笑
係劇情本身都知道既情況下 我覺得ok既
一開波桐人個entrance真係好型
搞到阿叔中二病發作
最好笑係桐人收唔到劍,第一次見到asuna好尷尬
成套嘢沒連登仔講得咁差 值得入埸睇
成套嘢冇連登仔講得咁差 值得入埸睇
好撚毒就真
一開場beta test桐狗執左祈妹雞上到最新一層
祈妹雞
水瀬祈+兔田多澄+臭雞
係要亞魯戈門口偷聽扮大佬,唔係攻略組點會跟到入去

1.其實片長100分鐘都無,點解要cut亞魯戈既戲份。SAOP入面亞魯戈都算係重要配角,可以加返d三個女角互動既小情節。仲要連迪亞貝爾想買劍搶LA既劇情線都無埋,令到封測玩家既衝突無咩著墨,顯得桐人既自污有d無厘頭

2.boss戰既動作畫功同電視動畫無分別只係比桐亞solo
原著入面既分隊配合無哂
屌 我都係
返去睇多次sao 然後玩返ps4隻驚先

第一次接觸SAO 真係覺得個種GAME既世界好正
岩岩出ps4 vr
唔好話full dive
vr版加wii 體感手制比我玩下都好
點知都變阿叔 都係冇得玩
亞魯戈的情報收集同買劍的情節唔應該cut , 突顯唔到桐人點解要攬上封弊者的由來
我諗因為今次主角係亞絲娜,所以原作同桐人相關的部分有一定刪改
想問下Alice戲份多唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞