STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 7

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
第卅七章

警覺號上,昏暗嘅戰略室襯托住消息嘅凝重。唯一嘅光源嚟自一座座黑猛猛儀器嘅彩色螢光幕,仲有Kenobi大師一臉渺茫嘅冰藍全息象。企喺Desh隔籬嘅Kav Bayons,一個Chagrian絕地武士[註38],聽到擘大個口得個窿。就連Cody指揮官都眼都唔貶。

「一定......一定係有啲嘢搞錯咗,」Desh口窒窒咁講。

[註38] Chagrian藍皮膚高角,相關角色有Palpatine助手Mas Amedda
[註39] TCW 1.16
credit card ok?
可以
依家paywave都收
Order 66之後 Cody係咪完全咁融入左empire做教官
係Kamino訓練Stormtroopers,仲埋怨Non-Fett Clone Recruits好廢
不過好似係Legends,唔知新版本係點

Stormtrooper Commander
訂咗Mando同Boba未
有邊間開訂?好似唔多見有開

Elite Squad Trooper

a fine addition to my collection

Electrobaton Purge Trooper

Electrostaff Purge Trooper

A Jedi. This is what I've trained for
截左⋯⋯
Amiami左
已訂,除褲待J

SHF應該唔會好似Mafex咁要我等一年架可?
我真係好撚忙,忙到冇時間睇Star Wars
第卅八章

Skywalker同Kenobi企喺警覺號嘅船橋度,望住愈嚟愈近嘅無畏艦。「Obi-Wan,」Anakin望到喪妖號飛緊埋去無畏艦,「我哋唔可以再畀佢哋走甩。我哋一定要向佢哋開火。」

「你想殺曬佢哋?」Kenobi搖搖頭。「唔得,佢哋一定唔可以死。我哋要帶佢哋返陵廟受審,問清楚件事。」無錯,Kenobi內心痛苦咁自言自語,無論如何,都要盡力保住佢哋條命。留到最後,都係要殺死佢哋。

「我應承你唔會打到應一應嘅,」Anakin堅持。「我淨係打爆佢嗰引擎,逼佢哋降落。點都好過佢哋都唔知走咗去邊。」

Kenobi摸摸鬚,衡量緊。Ventress艘船就快到達敵軍旗艦。「好啦。」

Anakin轉向負責炮台嘅Threepwood命令:「準備好就開火,一定要打中。」

「收到!」
第卅九章

Ventress、Vos同Dooku繼續前進。第一眼見到Dooku講嗰座塔,仲以為只係一條普通嘅巨型水晶石柱,喺呢度周圍都有,完全唔覺係一坐塔。佢哋愈行愈近,Ventress見到呢條平平無奇嘅水晶石柱其實係中空。佢一樣會反射太陽光,但望真啲其實係水晶窗嚟,突出嚟嘅全部都係槍。的確係一座塔,係謊言同死亡嘅集中地。Ventress突然感受一種莫名嘅鼓燥,係對傷害美好而無辜之境嘅憎恨。嚟到達塔影所及嘅地方,入塔之前,受傷嘅伯爵又嗌停低。

「又咩事?」Ventress質問。

「我一定唔可以睇落咁弱,」Dooku答。「雖然多數係機械兵,但係入面都有生命體。Vos——幫幫我——」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞