STAR WARS 星球大戰 新 集中討論區 7

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
好次有段一劍插心口
anakin 知道padme出事,智商跌到負數
vader提起anakin,智商跌到零

根本呢條友只係靠住原力天生醒無智無謀
第卅二章

Desh返番去絕地輕型巡洋艦嗰度,傳話畀複製人叫佢哋帶運輸艇入嚟。Kenobi、Vos同Anakin四圍𥄫下,又你眼望我眼望住對方。

「嘩,邊度開工先呢?」Anakin話。

Kenobi摸摸鬍鬚,「呢度又真係幾大陣仗嘅。好彩我哋唔係負責逐個記錄或者分發啲物資。我哋淨係要幫班複製人將啲嘢送曬上運輸艇。」

「唔介意嘅,」Vos話,「我就交畀你兩個喇,我想周圍睇下。直覺話我知,呢度應該有啲有用過食物、零件、幾支槍嘅嘢。」

「例如Dooku秘密留低嘅嘢?」Anakin估計。

「中呀。」
Ventress坐喺Pantora太空港嘅一間酒吧,搖搖佢隻杯。佢喺行入嚟嗰刻就知道,返嚟呢個地方,嗰個佢同Vos開始拍檔嘅同一間酒吧,係一件蠢到無人有嘅事。輸咗畀自己一時衝動,佢直頭想打自己一槌。唔知點解,佢說服自己,再一次面對呢個地方,佢就會少一樣包袱,令到呢個地方變返間普通嘅酒吧。相反,事與願違。既然嚟咗,Ventress打算至少可以飲一杯又醇又澀嘅烈酒,忘卻一刻痛苦,再搵個......地方好好瞓番覺。

Ventress一飲而盡,揖酒保過嚟添酒。突然之間佢成個人定曬型。佢一定係諗得太入神,以為......
第卅三章

「Vos大師,」Yoda話,「你嘅行動,我哋好多謝。好多人命,你救咗。」

「多謝你,Yoda大師,」Vos答,「不過我都係做絕地嘅本分。你應該多謝絕地Akar,佢先至係要執手尾嗰個。」

在場各位氹到笑, Kenobi留意到佢哋之間嘅張力唔見咗。嗰種每一次Quinlan Vos行入嚟會議廳大家都猜猜度度嘅氣氛,消失咗之後先更加顯眼。
[註31] 雖一般統稱「指揮官」,Cody軍階居Marshall Commander(相等於少將(Lieutenant General/Major General),為複製人於共和國陸軍中可達最高軍階。

[註32] TCW 1.11 + 2.21
[註33] 原文打比喻嘅動物叫jakrab,一種Tatooine原生長耳兔類。
個po可能又要靜一排
等緊11月disney+ 一次過追晒mando
9月有vision
Mando係咪有Dolby atmos?
應該有, Wanda個d打有
頂 年頭先換左部電視但唔support atmos
唔知陳生可唔可以出晒Padmé 喺Attack of the Clone咁多個造型
剛剛收左貨
Mando個頭盔,Amazon買$878
好靚,想戴住返工
有請
YouTuber Doomcock
聽下好啦
發生到先算
算啦 唔好再搞啦 拍完就完左佢算啦
依家啲動畫劇漫畫冚家都同後傳執緊屎
Reboot完叫mando bad batch vader漫畫點算
執屎執得咁辛苦
點執都重喺好臭
Bad batch finale個陣整好Death Star未?
唔直接射爆Kamino
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞