加拿大移民討論區(7) National exemption for HKers

1001 回覆
18 Like 0 Dislike
想問下而家申請owp但2023年先去嘅話係咪到時要重新做過body check? 打指摸同良民證可以今年整完一次之後唔使再補返?
下年年尾仲未有得報呀
暫時心水想試下報Waterloo
Vancouver同Toronto呢d大城市既好可能1年租金都多過你個數
可能要去其他地方
預死慳死底博命打工,有料搵高薪工作另計
係 body得一年有效
指模十年有效
良民證等其他ching答 唔係人人要做
Keep PR 5年內要住到2年 除返開你點每年住5個月又唔影響到香港生活
想問transcript 寫6月grad,cert寫11月 咁係計6月定11月
跟cert
你果時book body check等幾耐有期?做完幾耐有result
同埋body check 同我個application 係咪同步process
你有信ump咩期都會夾俾你,大概一星期出結果,你過咗body check先會批你
點解咁好有letter of introduction⋯⋯

信係指體檢信
我都係跟住官網指引做,再參考埋加香搞,有錯即webform補,唔好等佢叫
聽講加拿大好睇細節,月份日期唔好錯,祝你第二次直接pass
差criminal record

老實講,我果deadline係 X,香港良民証appointment最早係 X+2

太多人申請啦,等下Webform,都已經唔夠時間
佢冇要求我交良民證,唔係好確定點處理
webform好似好快會睇到,我嗰時webform補交錢佢第二日已經出信俾我,但真係冇見佢過佢回覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞