加拿大移民討論區(7) National exemption for HKers

1001 回覆
18 Like 0 Dislike
聽人講啲水硬到會沖涼都會甩頭髮係咪沖涼都要裝濾水器
呢個我自己啲朋友未出過事
但當然我唔敢代表所有人講
而且通常係個熱水爐入邊都會積埋啲嘢
我淨係所有煮食用水同埋飲都會過濾
你驚頭髮反而我會建議你買定啲你自己用開嘅洗頭水過嚟
我自己聽返黎啲洗頭水
亞洲同埋美洲嘅配方都唔同
亞洲人未必用得慣

Btw你個名好熟面口
仆街啲講句啦
呢啲嘢你避唔到㗎啦
先唔講你如果想過香港種生活
你用好多餐廳好多嘅舖頭都係中國人開

同埋而家中國日日泵啲留學生過嚟
你返工乜嘢其實好容易撞到中國人
LM
邊個位可以再upload 呀?
想問係咪打完兩針復必泰 隔14日後 入境可以唔洗住個3日指定隔離酒店?
唔係等UMP upload咩
定講緊webform跟進
有fd打完第一針血壓升到好高
醫生即場話比佢知唔可以打第二針
Sowp, Pgwp etc
係looo 因為我就係Ck 過,其實都無位upload…. 同埋問過ump ,佢地會搞掂
22/23 啦
邊到唔明

Stream A除左讀PgD要五年內 其他學歷(兩年Dip, Deg, Master) 唔洗wor

Stream B 打工儲時數儲夠一年 一年後到你申請PR果陣要5年畢業
8月 你去讀書定做野
係咪有12個月有效日期就得?我一早做定先ok?
良民證就一定要交左申請先做得?
Stream A 讀完書就可以搞PR 唔洗工作經驗
但加拿大2023大選 依家報diploma都24年先grad啦 你話會變咁依家過去嘅都係fail
可以 記得UMP講清楚係加拿大出國體檢
係 未必人人都要
我想問sp申請
我如果1月10日開學
佢會批我幾時開始可以入境?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞