[七月新番] 桃子男孩渡海而來

225 回覆
7 Like 1 Dislike
個編劇 肺炎上腦 short鳩左?
做乜得玩亂序 痴線
我都睇到r撚晒頭
有亂到咩?唔係0123咁咩
去官方twitter望左兩眼
雖然都係一面倒屌佢on9
但因為套野熱度唔夠,D comment都係得十零個
算唔上炎上
漫畫都少人睇
唔係話睇唔明既,但唔明白咁做有咩意義

演出又奇奇怪怪,女主角搵左個ミコト咁耐,難得見到面淨係傾左兩句閒計就算?

班鬼開完會,望落蘿莉同牧師會分開行動一排咁,但下一秒已經係城入面搵緊對方

騎士團長同蘿莉講左幾句就由城內行到出去城外

最後嗰幕睇落ミコト想砍牧師好似一觸即發咁,冇啦啦又遞手叫女主角揀企邊一邊,搞到都分唔清楚個氣氛係緊唔緊張
其實套野作為龍女僕作者今季三開既其中一套
我覺得龍女僕作者有寫到後面劇情暴走既傾向
我已經係唔鐘意睇作品搵bug位嘅人,都覺得有唔少bug
不過漫畫個style幾啱我,角色都合我口味,所以繼續睇落去
睇漫畫,動畫好鳩
WIKI寫
集數播出順序經上田繁導演刻意安排採亂序演出手法,每集劇情之間可能不會有銜接。上田稱這是因為原作漫畫仍在連載,當時單行本出版至第6至7卷,尚未畫到冒險的結局,故若動畫跟著漫畫來改編,會讓動畫完結在不完整的地方。此外,由於漫畫故事開首莎麗和命相遇,令莎麗踏上旅途的部份,跟接下來莎麗冒險的部份落差太大,完全是兩個不同的故事,因此依漫畫順序改編「帶有風險」。
https://www.animatetimes.com/news/details.php?id=1623992748
漫畫好好睇,睇完再睇動畫
面神鬼好cute
兔仔正d
都係唔明同選擇要亂次序有咩關係..
從前,公主係大波雙馬尾,下定決心後,成為好顯眼既大波
剪頭髮
cls
On9播放順序
亂鳩咁播都算成功製造討論度嘅
今集係咪同第0集一鳩樣
大撚把作品都係未完 就開動畫PJ架啦
你估得你一套係咁呀??

識得搵位STOP咪得囉 你話個漫畫主線都係得6集 就動畫化就話姐
得個12集動畫 又唔係24/52集年番
講到前無古人咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞