工程唔讀大電係世界級嘅蠢

19 回覆
5 Like 10 Dislike
讀大電做本行又得, 唔做唔行都得。 CIVIL 條路就好窄, 唔做本行, 基本冇野撈。但係大電可以轉做BUILDING SERVICE 。 另外, 擁有都電嘅認識及電子嘅訓練, 撈IT 又得。唔揀大電, 簡直係世界級嘅蠢
讀大電可以入JP Morgan做ibanker

又抽水

係, 所以讀工程唔揀大電係世界級嘅蠢
入到先得
入到先得

咁又係, 得HKU 同POLY 先有
所以競爭更小
咪撚on9 唔讀civil最笨柒

CIVIL 如果唔爆, 佢真係好過大電, 但係CIVIL 要冒爆嘅風險 , 所以大電>>>>其他工程MAJOR

CIVIL 如果唔爆, 佢真係好過大電, 但係CIVIL 要冒爆嘅風險 , 所以大電>>>>其他工程MAJOR

EE係咁升, Civil 就開始跌緊

EE係咁升, Civil 就開始跌緊

係, EE 根本係UNIVERSAL DEGREE
Eddy Yim
Eddy Yim

Who is him ?
咪再吹大電好無?今年大電嘅情況好慘

你POST 2016 嘅DATA出來好冇?唔知唔好亂UP

你都on9
大電咁好景都唔吹唔通吹幾年前已經水尾既civil咩

你都on9
大電咁好景都唔吹唔通吹幾年前已經水尾既civil咩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞