做緊最大型個間健身中心,你問我答

158 回覆
3 Like 146 Dislike
影自己身上最實最大舊肌肉來睇過先
Ching搵幾銀個月
會員卡唔同色有咩分別

黑卡就係十幾年前join左永久卡
十幾年講緊個時俾5-6萬
銀同金就係廢d既永久卡
依家全部黃色
影自己身上最實最大舊肌肉來睇過先

我冇
176cm 65Kg 話我過肥

利申:Registered Dietician,不過唔做呢行
Ching搵幾銀個月

2-3萬
有d再勁d 就5-7萬
我算廢個d
負皮
教練堂最平幾錢

580 最平
不過唔係好清楚 我係sales個邊
點睇呃人上樓sell?
176cm 65Kg 話我過肥

利申:Registered Dietician,不過唔做呢行

緊係講得誇張d 唔係你點會買教練
Ching搵幾銀個月

2-3萬
有d再勁d 就5-7萬
我算廢個d

介唔介意講下你操左幾多年同讀左咩課程
有意入行
Ching搵幾銀個月

2-3萬
有d再勁d 就5-7萬
我算廢個d

有意入行
無操過 無讀過
點睇呃人上樓sell?

我做個間冇乜要落街搵客
C記個d好仆街 成日同你講趕住收工幫幫手 其實叫完你上去 再落去搵過第2個
Ching搵幾銀個月

2-3萬
有d再勁d 就5-7萬
我算廢個d

有意入行

我係sales黎 唔洗要操先做到
教練可以在職培訓
力威啊

成間公司啲人都笑緊胡力威

點解 你班教練都應該係傳統健美果班 照道理 唔會笑胡力威

其實笑係笑佢講到佢地先係最撚勁 唔幫人逗住就唔係教練 你睇佢個Facebook post 就知
操左好多年個d都笑9佢on9 話佢踩低其他人係到抬高自己

咁你地d教練覺得胡力威叫人唔好squat嘅理論點
啲機一早巴改晒啦 任何人上到去都會顯示脂肪過多

部機係真係work 既不過我都覺得個D數比人調整過
不過整體上部機都可以信下既
如果唔信其實你可以出去Check 出面都有呢D機
啲機一早巴改晒啦 任何人上到去都會顯示脂肪過多

部機係真係work 既不過我都覺得個D數比人調整過
不過整體上部機都可以信下既
如果唔信其實你可以出去Check 出面都有呢D機

生物電流阻力分析

即是俗稱的脂肪磅,透過身體不同成份如水、肌肉、脂肪的電阻,估計身體的脂肪量。較準確的脂肪磅如健身室的InBody會從手掌及腳掌釋放微電流流經全身,只靠腳掌的脂肪磅相對不太準確。

優點:

a. 容易操作
b. 省時間
c. 價錢相對較平

缺點:

a. 會受身體水份多少而影響測量結果,同一天早上和晚上的結果都可以有很大出入
b. 測量結果只能作參考
Ching搵幾銀個月

2-3萬
有d再勁d 就5-7萬
我算廢個d

你地呢一行做到低級經理都已經普遍月入10萬up?

同埋做咩做親你地呢一行個個都咁鍾意玩名錶
咁啲教練其實有冇料?
我見有啲肌肉都唔多舊係到教人
點解會請啲瘦mk做教練 我見到佢地教人真係忍唔住笑出聲

人地力威個啲教練都起碼大大份份呃到下啲唔識既人呀
點解會請啲瘦mk做教練 我見到佢地教人真係忍唔住笑出聲

人地力威個啲教練都起碼大大份份呃到下啲唔識既人呀

真心好多都好mk
用機測脂肪誤差可以有 10%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞