得罪講句 熊仔頭新片真係好低質

384 回覆
695 Like 32 Dislike
好老實講, 我覺得香港既youtuber得d中小學雞或者心智未成熟成日叫春叫人先會睇

尤其係個啲咩伍公子 大j 熊仔頭 之類都係
根本佢地係Target中小學雞
啲女都真係得中小學雞先識

反而達哥年齡層幾廣 我同我啲朋友以前都有睇
仲有個bob叔定唔知咩教煮野食都高質

達哥bob叔唔洗講啦
最高質嗰兩個網路紅人
條女真係
無論係外表定演技都一pat屎咁
以前坐喺到9up正好多 短短地又有內容

還好啦屌
一天嗰類我覺得最正

一天個故事都好老套姐

老套係老套
我都估到曬劇情發展
但起碼touch到我本人

一天條女比較有演技

話時話條女乜水嚟
失咗踪?

果條女本身係model定唔知咩
佢公司吹捧佢做翻版陳妍希
然後
就沒有然後了

佢係咪地鐵鯨大廣告嗰條女
真心唔靚
又唔洗衝哂出黎話係呀香港地啲youtuber好低質架
完全冇價值架 我唔撚睇架影衰哂既
好多時創作都係做實驗 批評係需要
同時又唔見熊仔頭唔接受批評
今次我都覺得唔好睇 女主角係嘈係生硬又唔靚
上次條片已經覺得唔靚 笑位係唔好笑
條橋都算舊冇咩新意 但藍仔頭
想連登仔有時批評都可以善意啲 當然你地又屌鳩我積口德
近呢幾段片嘅題材都係愛情有少少陳腔濫調
新片故事唔夠完整 睇完都唔知套嘢講乜
最大敗筆係女主角

我學得最大敗筆係劇情
我覺得幾好喎
原本睇完都r晒頭
但睇返條片下面啲留言
有則留言講條片嘅伏筆位
又幾高質下

近南最後真係做咗醫生嗰個位?

仲有嗰支綠茶
原本以為嗰支綠茶純粹係植入式廣告
用黎Show幾下就收皮
點知原來係伏筆黎
仲有醫生早期嗰句「識左你咁耐先同你講啊!」
又唔洗衝哂出黎話係呀香港地啲youtuber好低質架
完全冇價值架 我唔撚睇架影衰哂既
好多時創作都係做實驗 批評係需要
同時又唔見熊仔頭唔接受批評
今次我都覺得唔好睇 女主角係嘈係生硬又唔靚
上次條片已經覺得唔靚 笑位係唔好笑
條橋都算舊冇咩新意 但藍仔頭
想連登仔有時批評都可以善意啲 當然你地又屌鳩我積口德

認同
香港youtuber可以唔低質
我覺得幾好喎
原本睇完都r晒頭
但睇返條片下面啲留言
有則留言講條片嘅伏筆位
又幾高質下

近南最後真係做咗醫生嗰個位?

仲有嗰支綠茶
原本以為嗰支綠茶純粹係植入式廣告
用黎Show幾下就收皮
點知原來係伏筆黎
仲有醫生早期嗰句「識左你咁耐先同你講啊!」

還好啦
冇咩特別
如果以散文或者電影黎睇呢次係唔錯。伏筆做得好足,又可以用枝茶連繫成個故事(一開始熊仔頭已經用枝茶證明自己係肥仔,到最後又用茶帶返回憶)。

不過選角出晒事,不停叫叫叫搞到成個畫面好亂,細節位好難get到。同埋片長太短,有啲重要情節可以俾多啲時間觀眾去了解。

同埋香港人睇youtube為快為娛樂,當做笑笑小電影咁睇,熊仔頭搞到咁複雜又唔講明就實俾人屌。
如果以散文或者電影黎睇呢次係唔錯。伏筆做得好足,又可以用枝茶連繫成個故事(一開始熊仔頭已經用枝茶證明自己係肥仔,到最後又用茶帶返回憶)。

不過選角出晒事,不停叫叫叫搞到成個畫面好亂,細節位好難get到。同埋片長太短,有啲重要情節可以俾多啲時間觀眾去了解。

同埋香港人睇youtube為快為娛樂,當做笑笑小電影咁睇,熊仔頭搞到咁複雜又唔講明就實俾人屌。

嗰啲伏筆極其量都係加到少少分
但故事依然唔完整同9唔搭8
開頭睇第一次都係比一開始鳩嗌有即刻熄既諗法
但頂住睇晒 之後睇完啲評價 知道啲伏筆再對女主角啲戲打左個底翻睇一次 都ok接受到既
啲鏡頭同bgm都keep到水準 佢堅持搵獨立創作人啲歌依樣已經夠難得
Btw 成條片最頂唔順就係條女根本同come on james 既臭西港女一樣 男願意改變仲比條女老屈唔要對方 失左憶仲要肯佢恢復記憶 對唔住真係做唔撚出
已經開始回塘
講真越嚟越低質 同條女睇完條片 兩個一齊黑人問號望住對方
其實有冇人都聽到bgm有時有啲走走地音
其實有冇人都聽到bgm有時有啲走走地音

唱得幾難聽下
戲情真係有啲九唔搭八
可能太有深度啦
但拍攝技巧係靚既
一天,愛上一個人同假如我變成女人
都拍得好好,雖然MK但睇完諗下自己愛情觀,同真係內容豐富搞笑
但之後果d好似回晒塘
戲情真係有啲九唔搭八
可能太有深度啦
但拍攝技巧係靚既

有咩深度
根本熊仔頭就係一個mk
我覺得最好睇應該係親情題材同史迪仔個故事段片
根本熊仔頭就係一個mk
我覺得最好睇應該係親情題材同史迪仔個故事段片

都唔算mk嘅
鐘意叫春講愛情姐
劇情先唔評論
條女既戲真係好屎 尤其是開頭講野好似讀書咁
換人啦快手
一開條片 條女係度尻叫 已經睇唔度落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞