Football Manager 2017 討論區(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
鍠好撚煩,想買我pogba and martial
兩個都話想走,我應承完季鍠都仲有興趣就賣
依招次次都work,但依家二月鍠都係無放棄過
有無方法可以解決
開新save玩水晶宮
想問如問想玩傳統英撚442 9981斬應該點set?
開新save玩水晶宮

BTK-TM
Remy-CF
兩邊Winger Attack,右腳踢右邊,左腳踢左邊,學走D Cut inside,踢得廢就轉用Support Role / WM
中場DLP+BWM,揀一個出波(More Direct Pass),通常係卡比耶
FB Sup/Def

Defensive/Counter Mentality,Structured Shape,Much Low Tempo,Play Wide,Deep Line,Float Cross
視乎情況同戰術用:Pass into space,Play out of Defence

思路:442長傳反擊,解圍後傳比Playmaker出波/直接出波->兩翼突破後傳中/前鋒反越位得分

水晶宮兩翼好弱,得唐辛係好用,但BTK既制空係英超最強,中場又夠硬,好似卡叔+史高斯,不過易傷,小心D
開新save玩水晶宮

zaha幾勁
bako都出奇地好用
開新save玩水晶宮

zaha幾勁
bako都出奇地好用

想賣走bako同賓捷安
要買cb
開新save玩水晶宮

BTK-TM
Remy-CF
兩邊Winger Attack,右腳踢右邊,左腳踢左邊,學走D Cut inside,踢得廢就轉用Support Role / WM
中場DLP+BWM,揀一個出波(More Direct Pass),通常係卡比耶
FB Sup/Def

Defensive/Counter Mentality,Structured Shape,Much Low Tempo,Play Wide,Deep Line,Float Cross
視乎情況同戰術用:Pass into space,Play out of Defence

思路:442長傳反擊,解圍後傳比Playmaker出波/直接出波->兩翼突破後傳中/前鋒反越位得分

水晶宮兩翼好弱,得唐辛係好用,但BTK既制空係英超最強,中場又夠硬,好似卡叔+史高斯,不過易傷,小心D

remy cf定af好d?
唔太明咩叫學走D Cut inside
[quote]

我Prefer CF,夠進取,可以自己搵食,又可以補位
睇下D翼有冇自帶Cut inside both wings/明明右腳又有Cut inside on the right
唔主張傳統442兩翼內切,留番口氣爆落底斬波仲好
[quote]

我Prefer CF,夠進取,可以自己搵食,又可以補位
睇下D翼有冇自帶Cut inside both wings/明明右腳又有Cut inside on the right
唔主張傳統442兩翼內切,留番口氣爆落底斬波仲好

thx
想問下
17.31版
伊巴點解係自由身
定係我old news左
新手想問train 一隻人仔,究竟有幾多野要搞

基本都係要有個好老師帶佢升下隱藏,再借走佢打正選

想問點樣定義為一個好老師
新手想問train 一隻人仔,究竟有幾多野要搞

基本都係要有個好老師帶佢升下隱藏,再借走佢打正選

想問點樣定義為一個好老師

隱藏高,用FM SCOUT睇
想問下
17.31版
伊巴點解係自由身
定係我old news左

Push
其實有冇中文版
如何完美防守伊卡迪
用緊伊巴 打完第2季有歐聯踢
想入個central midfielder(A)
想問有咩推薦?
Budget 10m左右
其實FFP係點計
宜家用緊英超隊,想續約但係人工又加唔到,一加就過唔到英超薪資個FFP
其實FFP係點計
宜家用緊英超隊,想續約但係人工又加唔到,一加就過唔到英超薪資個FFP

去到冬季轉會,仲有幾千萬買人,個offer accept左,到傾合約果陣我個board限制我週薪出價,最多得幾十蚊 點搞
好想同人聯機玩
其實FFP係點計

去到冬季轉會,仲有幾千萬買人,個offer accept左,到傾合約果陣我個board限制我週薪出價,最多得幾十蚊 點搞

Broad 果度有條bar拉 你轉會出價個balance去得太盡
其實FFP係點計

Broad 果度有條bar拉 你轉會出價個balance去得太盡

已經拉唔到
其實有冇中文版

係咪冇
其實有冇中文版

係咪冇

殘體
第4季D好隊長退晒休冇得靠佢傾計,D仆街仔成日話要去巴塞皇馬,好煩
其實FFP係點計

已經拉唔到

你隊波簽左好多高薪球員?

試下同班主講話要提高人工budget

簽左4個 仲同個主力續左約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞