Football Manager 2017 討論區(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
(現實) 帕爾馬 意丙升到意乙
Tactic familarity點樣可以升快d
Preseason set好晒新戰術到9月先得一半

印象中冇,如果你instruction越多就越慢
你可以試下係player position training set翻你tactic嘅position
其次係儘量唔好再轉tactic嘅player role

其實睇球員本身踢開咩波、對戰術理解有幾多,例如意甲多數球員都熟433、352,少人踢4231
1.盡量用同一班First Team,少D輪換
2.Instruction盡量唔好改黎改去
3.提高Tactical Training比重/勁既Tactical Coach

除左非主流戰術,一般一個新戰術去到11月先會熟哂
第一季米蘭聖誕樹意甲冠軍

簽左好多個老師,教下D幼幼
不過有D唔係好岩用,未得閒執

第二張UP錯

第2季中買左皇馬果個阿辛施奧, 睇數值好似可以改做成KAKA

第2季中買左皇馬果個阿辛施奧, 睇數值好似可以改做成KAKA

呢隻好勁,遠射勁過卡卡
皇馬成日唔要佢

呢隻好勁,遠射勁過卡卡
皇馬成日唔要佢

跑得,傳得,停波果D好好,但射門要在練下 得13
正選前鋒傷左,激活左個後備前鋒,踢到好似費托咁又搶點又通渠,場均一球
心態>能力
將D青訓賣比其他球會幫我練,SET返回購2.5M再買返真係好正
將D青訓賣比其他球會幫我練,SET返回購2.5M再買返真係好正

你幾錢賣給人?

電腦見2.5m回購價都肯accept

件青訓16歲5星龍門,賣左幾十K比巴塞,回購2.5M
不過呢個條款幾多年內有效
終於差唔多執到個全英陣
第二季有R聯打 唔知行到幾遠

你幾錢賣給人?

電腦見2.5m回購價都肯accept

件青訓16歲5星龍門,賣左幾十K比巴塞,回購2.5M
不過呢個條款幾多年內有效

但冇咗home grown
同埋萬一佢賣俾第二隊

呢隻好勁,遠射勁過卡卡
皇馬成日唔要佢

但係佢好獨
每save都30m左右入到手

呢隻好勁,遠射勁過卡卡
皇馬成日唔要佢

但係佢好獨
每save都30m左右入到手

講完之後佢傷左 抖4個月
練try long range pass定attempt killer pass好
同埋練traits係咪會降pa
練try long range pass定attempt killer pass好

唔係降 係升慢啲
睇踢法同球員位置練
冇理由巴塞踢法個am練前者架
Killer passes練之前要睇埋decision
Decision 低但練左你會發現會瘋狂被截

唔係降 係升慢啲
睇踢法同球員位置練
冇理由巴塞踢法個am練前者架
Killer passes練之前要睇埋decision
Decision 低但練左你會發現會瘋狂被截

中場中防反踢法,練緊長傳了
decision真係mental最緊要果個數值
之前買過拉素Felipe(巴西翼,好似係咁串)
成日死帶唔傳,技術數值幾好都冇用
除咗formations players instructions呢啲
大家有咩嘢係會自己親手去搞
除咗formations players instructions呢啲
大家有咩嘢係會自己親手去搞

Training
3331都係破解唔到442落底傳中
3331都係破解唔到442落底傳中

仲要FM 呢2集傳中威力強左
新手想問train 一隻人仔,究竟有幾多野要搞
新手想問train 一隻人仔,究竟有幾多野要搞

基本都係要有個好老師帶佢升下隱藏,再借走佢打正選
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞