Football Manager 2017 討論區(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
3331陣又係守唔到兩邊,到我加重兩邊防守又比電腦打穿中路
告魯夫D野係咪過哂時

Ching 有冇圖
試下每場都自己set man mark?

我跟依個改

https://community.sigames.com/topic/372887-johan-cruyffs-3-4-3-diamond-very-fluid/

後防成日輸兩邊長傳反傳,左右太多空間暴露
於是我拉左右中堅打Cover貼邊清波,中路就穿哂
兩翼改做WB係最有效,但係唔岩告魯夫個思路,中路支援太少
Man mark有得諗,但治標唔治本,面對跑狗都係輸
試緊中場CM改BWM/B2B

另外就係攻力問題,自由度太高既問題係個個球皇上身,有機會就自己射比對面龍門
利聯賽盃決賽對獌上半場1-1
下半場開波兩分鐘兩張黃牌打少個
87分鐘再俾球十二碼獌2-1
點知一分鐘唔夠幻幻sessegnon傳中origi秒速追和2-2入加時
119分鐘Origi再接應直線抽網頂3-2完場
有冇人同我一樣
每次幾場不敗之後or 連勝之後
就係n 場連輸加不勝😖😖😖
利聯賽盃決賽對獌上半場1-1
下半場開波兩分鐘兩張黃牌打少個
87分鐘再俾球十二碼獌2-1
點知一分鐘唔夠幻幻sessegnon傳中origi秒速追和2-2入加時
119分鐘Origi再接應直線抽網頂3-2完場

Origi好撚勁,第二季開始做神射手
告魯夫D野係咪過哂時

Ching 有冇圖

我跟依個改

https://community.sigames.com/topic/372887-johan-cruyffs-3-4-3-diamond-very-fluid/

另外就係攻力問題,自由度太高既問題係個個球皇上身,有機會就自己射比對面龍門

試下兩翼唔用winger
用wide midfielder 會參與多D防守
個球員防守相關能力唔突出都可以
但work rate一定高
有冇人試過跟曬助教解議set 頂佢個肺全部都係山埃黎

唔通你玩counter attack跟佢set shorter passing 同 retain possession

唔係比賽入面 係踢之前佢會有份report建議個踢法,too many support果類咁樣,一下apply all就可以整個陣出黎,果陣無聊試下用,連續10場不勝

唔通你玩counter attack跟佢set shorter passing 同 retain possession

唔係比賽入面 係踢之前佢會有份report建議個踢法,too many support果類咁樣,一下apply all就可以整個陣出黎,果陣無聊試下用,連續10場不勝

係咪你個assistant太廢
我每個save都會全部請自己班底
Frankie Bunn低價,好使好用
你跟曬佢,每場個陣都唔同,熟練度自然差啲

摩老個助教唔會差得去邊掛 同埋唔會每場個陣都唔同的
玩幾場就出以下error 想點

Football Manager has run out of memory. Please quit and free up some memory.

Football Manager has out of memory and will now quit.

上網睇過 可能原因之一係用左圖片補丁 要我DEL左佢 或 using Real Names Fix.

係咪即係要我重裝返同DEL哂D 圖佢

你部腦有幾多gb ram?

4GB

唔夠用啊得4gb

本身Fm對cpu, ram同埋ssd幾大食

再加埋你用d圖片補丁等又令佢再大食d

好易爆ram出error 叫你熄game

依家4 GB都唔夠啦
咁係咪DEL左D補丁就OK

我win10剩係開機都用左2.x gb, 再開埋fm啊chrome啊bt啊用到成7gb ram啦

你試下開fm前熄哂chrome果d

等佢騰出多d ram給fm用,再唔得應該要del哂補丁佢

已經係熄哂D野
咁唯有DEL補丁

有冇試過clear cache之後reload skin
我都有呢個問題但唔係成日出現 只要唔好玩半年都唔save一次

係咪你個assistant太廢
我每個save都會全部請自己班底
Frankie Bunn低價,好使好用
你跟曬佢,每場個陣都唔同,熟練度自然差啲

摩老個助教唔會差得去邊掛 同埋唔會每場個陣都唔同的

助教一定係山埃
佢睇到個問題但唔會比得岩Suggestion
例如見你太多遠射就會叫你Work ball into box,明明對方泊巴士,點樣猜入去
告魯夫D野係咪過哂時

Ching 有冇圖

我跟依個改

CHING你兩翼attack好似aggressive左啲?
我覺得B2B值得一試,但我會將兩個CM打後一格,support duty
其實我有試過用兩隻防中set man mark mark對面兩隻翼
但因為我係structured所以助教成日話咁樣會拉散個陣
你玩very fluid 可以試下?

Set Winger因為咁先會同AM平排,踢到3331

其實試過WM,兩頭唔到岸,攻唔夠企得前(Set前插都得冇Winger咁理想),防守又企得太前
如果轉防中,我會試下三個中場轉哂防中
有冇人同我一樣
每次幾場不敗之後or 連勝之後
就係n 場連輸加不勝😖😖😖

我掉轉,開季差到仆街,最低試過聯賽15,但十二月班大帝食左藥咁開始不敗,依家十五場不敗,聯賽第七
玩緊華倫西亞

西甲註冊制度好易爆25人
得u19先唔洗註冊

出到咁多人咩

大奇蹟日
球員訓練不滿點搞好,成日話冇教練重視佢
告魯夫D野係咪過哂時

Ching 有冇圖

我跟依個改

CHING你兩翼attack好似aggressive左啲?
我覺得B2B值得一試,但我會將兩個CM打後一格,support duty
其實我有試過用兩隻防中set man mark mark對面兩隻翼
但因為我係structured所以助教成日話咁樣會拉散個陣
你玩very fluid 可以試下?

Set Winger因為咁先會同AM平排,踢到3331

其實試過WM,兩頭唔到岸,攻唔夠企得前(Set前插都得冇Winger咁理想),防守又企得太前
如果轉防中,我會試下三個中場轉哂防中

感覺個陣好需要球員意識
大上大落

Winger support + close down more 或者 wb support close down more
呢兩種都會跑到嘔不過應該會做到打哂攻守既效果
joe gomez 25歲傷第4次acl
玩緊華倫西亞

西甲註冊制度好易爆25人
得u19先唔洗註冊

出到咁多人咩

出唔到

係本身一隊有太多人

西甲d例好on9 Reg左A又踢唔到B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞