Football Manager 2017 討論區(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
點解我個email 果到出唔到其他隊既比賽報告 英超果行全部tick哂,但都只係睇到自己果隊
但其他save 又唔係咁

我未試過出到喎,點先出到

即係有比數,下面一堆字有哂比賽過程果版 之前英超每隊比賽都有一頁,而家冇左

有冇人知點解

news果頁? 唔太明你講咩
點解我個email 果到出唔到其他隊既比賽報告 英超果行全部tick哂,但都只係睇到自己果隊
但其他save 又唔係咁

我未試過出到喎,點先出到

即係有比數,下面一堆字有哂比賽過程果版 之前英超每隊比賽都有一頁,而家冇左

有冇人知點解

news果頁? 唔太明你講咩

費時係電腦cap 圖,所以電話影左
本來每隊打完英超,係inbox 到都會有個比賽報告
但而家一打完就只會出呢個
點教返之前咁樣 我已經係個subscription 到全部都選哂
我不嬲都唔會SHOW架喎
你試下右上fm --> detail level果度睇下

我其他save都會show,但呢個唔知搞乜黎

你個個fm14黎?

你個個fm14黎?

仲玩緊16

你個個fm14黎?

仲玩緊16

唉 玩到好挫敗...
明明前一排打得好地地
差唔多不敗左10場左右,呢家唔知做咩鬼不勝左6,7場
已經轉下人又有用唔同戰術,硬係攻唔入
點解會咁嫁

你個個fm14黎?

仲玩緊16

唉 玩到好挫敗...
明明前一排打得好地地
點解會咁嫁

睇下精華咩事攻唔入
我之前有段時間個入球量好低
跟住睇精華發現中前場連結好差 (即係好多係中場吊上去, 冇咩組織)
於是移1個中場前1格, 即刻456人地
之後有段時間前場塞車打唔入
就叫隊波打多少少邊, 又456人地
單箭頭 正選後備兩個前鋒都陷入左入球荒
連續幾場都係咁中柱 和波
玩緊干地343弱隊版
你地玩果時會唔會睇哂全場
好似睇哂全場先真係做較到戰術
我係睇大半
唉 玩到好挫敗...
明明前一排打得好地地
點解會咁嫁

睇下精華咩事攻唔入
跟住睇精華發現中前場連結好差 (即係好多係中場吊上去, 冇咩組織)

岩岩睇返key highlight
覺得d人早左d射 呢家set晒 shoot less often岩唔岩

仲有想問下 如果d長傳,直線成日都傳唔到既話 但對面隊逼搶又ok可以點做
有冇人知griezmann點set 擺f9又好擺if都好都好少波入
有冇人知griezmann點set 擺f9又好擺if都好都好少波入

st - poacher
唉 玩到好挫敗...
明明前一排打得好地地
點解會咁嫁

睇下精華咩事攻唔入

覺得d人早左d射 呢家set晒 shoot less often岩唔岩

仲有想問下 如果d長傳,直線成日都傳唔到既話 但對面隊逼搶又ok可以點做

唉屌....岩岩打小隻都比人逼和返
仲要睇返highlight係冇野睇..即係點?
明明一開始玩到好開心 呢家玩到咁鬼頹
唉 玩到好挫敗...
明明前一排打得好地地
點解會咁嫁

睇下精華咩事攻唔入

睇下咩叫早左d射, 浪射有個3原因:
一係球員Vision唔好, 睇唔到隊友走位所以局射
一係戰術上冇人配合, d人推到死位搞到局射
一係條友係浪射怪
Shoot less often只可以處理到第3個情況

長傳傳唔到我諗到有2個原因:
你踢開2翼 + 2閘唔壓上, 人地Focus mark你兩翼
長傳廢/走位廢
有冇巴打用過Oliver Torres
First touch vision passing 都係潛力20
但係用上手好雞肋
冇速度冇攻門冇對抗
賣唔賣好
First touch vision passing 都係潛力20
但係用上手好雞肋
冇速度冇攻門冇對抗
賣唔賣好

我都唔識用
50m放左比拜仁
但佢係果邊又打得好好
但係用上手好雞肋
冇速度冇攻門冇對抗
賣唔賣好

我都唔識用
50m放左比拜仁
但佢係果邊又打得好好

萬能後備
但係用上手好雞肋
冇速度冇攻門冇對抗
賣唔賣好

改造佢
但係用上手好雞肋
冇速度冇攻門冇對抗
賣唔賣好

我都唔識用
50m放左比拜仁
但佢係果邊又打得好好

萬能後備

以前玩馬體用過係攻中打AP(S),攞到波即刻傳,一帶波就甩
最後都係有價就賣

原來係放左37M
我都係放AMC AP support, 唔識用

原來係放左37M
我都係放AMC AP support, 唔識用

張佢改造做DLP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞