Football Manager 2017 討論區(5)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
玩到2019年
哥斯尼突然話思鄉
玩到2019年
哥斯尼突然話思鄉

好彩佢接受放假返鄉下

我個4-4-2戰術同雙翼打法
玩到2019年
哥斯尼突然話思鄉

好彩佢接受放假返鄉下

印象中未試過有球員放完假會仲有事
但有時2,3月好難比佢放 就話簽個人陪佢就OK
玩到2019年
哥斯尼突然話思鄉

好彩佢接受放假返鄉下

咁岩佢傷緊,又已經唔係正選
佢要放半年都冇所謂
玩到2019年
哥斯尼突然話思鄉

好彩佢接受放假返鄉下

我個save 小豬放左幾次假
玩到2019年
哥斯尼突然話思鄉

好彩佢接受放假返鄉下

我個save 小豬放左幾次假

我都係,瘋狂放好彩唔係主力
玩到2019年
哥斯尼突然話思鄉

好彩佢接受放假返鄉下

佢要放半年都冇所謂

我放左佢走,費事煩
反正有Mustafi,Chambers,Paulista
之後又買左Lindelöf
玩到2019年
哥斯尼突然話思鄉

好彩佢接受放假返鄉下

佢要放半年都冇所謂

我放左佢走,費事煩
反正有Mustafi,Chambers,Paulista
之後又買左Lindelöf

想梅毒同哥斯尼喺阿狗退休
賣左加比爾
玩到2019年
哥斯尼突然話思鄉

好彩佢接受放假返鄉下

佢要放半年都冇所謂

既然咁冇所謂就俾人回家啦
起碼俾少啲人工同空返一個註冊名額
玩到2019年
哥斯尼突然話思鄉

好彩佢接受放假返鄉下

佢要放半年都冇所謂

既然咁冇所謂就俾人回家啦
起碼俾少啲人工同空返一個註冊名額

玩阿狗,人工同名額都唔係問題啦
想佢喺阿狗退休
有冇巴打玩修仔 你地用開咩戰術

之前玩過
試過433,4231都唔掂
最後係1 DM,2 CM,1 AM,1LW,1前鋒先run得順

https://www.youtube.com/watch?v=0xCTsb-IGgU
用左呢個唔錯
第一季歐霸+前4+足總盃
第二季歐聯8強+亞軍
第三季唔想玩走左
第一季玩得最high,但無英超個原因係打中下游失太多分
陣:
Redmond,Boufal做核心
買左古達迪,Ryan Mason,Park Joo-Ho(得一季貨仔),Gino Peruzzi(好似唔洗600 )
班底唔差,間中轉換少少戰術有排玩

https://www.youtube.com/watch?v=0xCTsb-IGgU
用左呢個唔錯
第二季歐聯8強+亞軍
第三季唔想玩走左
陣:
買左古達迪,Ryan Mason,Park Joo-Ho(得一季貨仔),Gino Peruzzi(好似唔洗600 )

Thanks巴打 一開波俾熱狗搶走咗我個staff

用左呢個唔錯
第二季歐聯8強+亞軍
第三季唔想玩走左
陣:

Thanks巴打 一開波俾熱狗搶走咗我個staff

btw唔好信Fraser Forster
通常升上英超你地玩咩戰街
岩岩第一場英超作客李城
幾經辛苦先拎到1分

巴打思路係乜
Cross From Deep又短傳滲透?兩隻前鋒淨係搶點?兩隻DLP會唔會疊位?

巴打思路係乜
Cross From Deep又短傳滲透?兩隻前鋒淨係搶點?兩隻DLP會唔會疊位?

似係穩守打兩翼傳中
但兩個DLP 中間夠守咩

巴打思路係乜

似係穩守打兩翼傳中

夠呀
中堅搶完波短傳去邊路俾翼爆入去底出波

巴打思路係乜

似係穩守打兩翼傳中

夠呀

其中一個前鋒落黎做one two再入禁區, 兩個DLP冇撞位
其實平排442點用
我用李斯特城,想打返現實咁都唔得
一定要打433
442中間4個點set?

兩邊Winger Attack,一個DLP或CM Support做波,一個B2B或BWM
英超傳統打法黎

馬列斯應該係inside forward?

442 應該係Winger或者Wing Midfielder,本身有習慣識Cut inside
今集馬列斯變番普通料,唔好望佢可以1過2然後起腳

係咪只要佢有意識,就唔需要比instruction佢,可以任佢自己發揮?
我覺得馬列斯decision太低,成日highlight見到佢9 cut然後失控球權

視乎你比幾多自由度球員發揮
自由度夠既話,Winger雖然預設Run Wide With Ball,一樣可以有Cut inside既Movement
不過兩刃劍黎,唔太建議弱隊用

至少Decision呢項意思係球員判斷選擇既能力
IF鳩帶主要原因不外乎:
1. Decision低導致判斷錯誤
2. 周圍冇人現位接應,得番帶波突破呢個Choice,根本冇得揀
3. 本身習慣影響(Run With Often等等)
今集IF難用左好多,每次Cut入中路除左閘會跟防,又有中堅、防中,成日要1過2

巴打思路係乜

似係穩守打兩翼傳中

夠呀

其中一個前鋒落黎做one two再入禁區, 兩個DLP冇撞位

Cross From Byline先係底線出波
其實平排442點用
我用李斯特城,想打返現實咁都唔得
一定要打433
442中間4個點set?

兩邊Winger Attack,一個DLP或CM Support做波,一個B2B或BWM
英超傳統打法黎

馬列斯應該係inside forward?

442 應該係Winger或者Wing Midfielder,本身有習慣識Cut inside
今集馬列斯變番普通料,唔好望佢可以1過2然後起腳

係咪只要佢有意識,就唔需要比instruction佢,可以任佢自己發揮?
我覺得馬列斯decision太低,成日highlight見到佢9 cut然後失控球權

馬列斯幾場西波一場好波咁踢
有人出價即賣
btw有咩快中堅推薦? 希臘國家隊果兩個中堅都唔肯黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞