去北歐40日要預幾錢到

19 回覆
0 Like 0 Dislike
第一次去 唔計住宿機票
大概會洗幾錢到 普普通通唔窮游
預一日一千係基本

利申 未去過
北歐四國去晒?
挪威d物價好撚貴
瑞典同香港差唔多
北歐四國去晒?
挪威d物價好撚貴
瑞典同香港差唔多

SUMMER EXCHANGE 去瑞典30日 其中可能去會丹乜(唔記得左速成點打) 之後10日去芬蘭
就算一餐食快餐都要平均70 至 120 蚊
交通 地鐵就廿幾三十蚊程
我諗你周圍玩應該都要6百蚊日起
40日你真係要諗下自己煮
除非好疊水

唔會日日周圍去 無錢啦
我大約預2萬蚊 唔計機票住宿 會唔會過得好悽慘
除非好疊水

唔會日日周圍去 無錢啦

你一餐預佢百幾二百蚊,淨係食一日都要400-500 (當然如果你每日去超市搞掂就可以平D)
最貴主要係交通
好視乎你究竟去幾多地方
除非好疊水

唔會日日周圍去 無錢啦

會,預乜都無得玩
利申:連哂乜乜柒柒,本來預玩兩個星期, 後來唔見passport夾住住咗四個星期,洗左萬鬆啲
除非好疊水

唔會日日周圍去 無錢啦

會,預乜都無得玩
利申:連哂乜乜柒柒,本來預玩兩個星期, 後來唔見passport夾住住咗四個星期,洗左萬鬆啲

打漏左,玩左芬蘭 挪威 瑞典,夾係瑞典
前程正常玩,後面乞食咁樣,連埋租,一人一日百鬆啲蚊港紙
除非好疊水

唔會日日周圍去 無錢啦

會,預乜都無得玩

打漏左,玩左芬蘭 挪威 瑞典,夾係瑞典
前程正常玩,後面乞食咁樣,連埋租,一人一日百鬆啲蚊港紙

咁撚慘 乞食咁款
唔窮遊你真係預每日500HKD左右

去過冰島 芬蘭 丹麥 挪威 物價一樣貴到癲 但挪威有d少數族裔開既快餐店大件夾抵食 但你如果係想食海鮮既話準備放血 記得Bergen幾隻皇帝蟹腳差唔多400NOK
除非好疊水

唔會日日周圍去 無錢啦

一日洗費約50歐,芬蘭單程地鐵不論遠近約3歐,電車接近2歐,M記一個餐大概7-8歐,商場FOOD COURT炒碟麵加杯汽水10歐,午餐pepper steak加汽水約25歐,一個Berliner要1.8歐,機場入市區坐火車約5歐,仲有咩想知? 可以幫你搵吓料

利申:係芬蘭打躉
奧斯陸啲嘢貴到傻
朝早買個包同一杯咖啡都140hkd
除非好疊水

唔會日日周圍去 無錢啦

一日洗費約50歐,芬蘭單程地鐵不論遠近約3歐,電車接近2歐,M記一個餐大概7-8歐,商場FOOD COURT炒碟麵加杯汽水10歐,午餐pepper steak加汽水約25歐,一個Berliner要1.8歐,機場入市區坐火車約5歐,仲有咩想知? 可以幫你搵吓料

d野食咁撚貴

係芬蘭住宿 大約要預幾錢晚
除非好疊水

唔會日日周圍去 無錢啦

d野食咁撚貴

閒日有d餐廳有lunch buffet 10歐
岩岩去完denmark,家陣係麥當奴等緊車
影一影m記既價錢俾你睇下
等你大約對丹麥既價錢有個概念先
利申玩左9日用左8000
除非好疊水

唔會日日周圍去 無錢啦

d野食咁撚貴

食已經叫平啲,1x%增值稅,其他奢侈品24%
酒店嘅話你遇咗150歐(8月尾9月頭)以上一晚,青年旅舍大概30歐一晚住dorm
去希臘同阿根廷啦
我係芬蘭機場買兩個包,八十蚊港紙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞