鄧炳強:19年與各同袍出生入死銘記在心 任命突然未能道別心感遺憾

91 回覆
15 Like 406 Dislike
鄧炳強向警隊成員發錄音 指新使命來得突然遺憾不能正式道別

剛接任保安局長的鄧炳強,向警隊成員發錄音,指懷著萬般不捨離開工作34年的地方,新使命來得突然,遺憾不能與警隊成員正式道別,但仍會在同一藍天下,一同守護香港,為更安全的香港奮鬥,相信警隊在新任處長蕭澤頤帶領下可再創高峰,令香港繼續成為世界上最安全城市之一。

鄧炳強指,曾穿上防暴裝處理暴動等,都是美好回憶,又指警察天職是處理突發情況,可能會經歷生死,無人知道危險何時出現,但危險一出現,警察都會無畏無懼守護城市及市民。

原文網址:https://www.881903.com/news/local/2397680
言下之意即係拜拜condom們你哋繼續俾人屌全家,我繼續升職
世界上最安全最hea警甴都叫出生入死

咁美國隨時俾黑人開槍射殺果d叫乜?
同一藍天下
任命突然智力低如藍衫狗都唔撚會信喇
前線打生打死
後面食人血鏝頭
阿一就升官發財,散仔就 ......
搞蔡蛇嗰時已經諗定啦
出生入死
香港人真係嬌生慣養
咁突然姐係宗仔比人
出生入死
一係你唔識中文。
一係你弱撚智。
邊樣?
可惜呢班係黨衛軍
蛋仔:反送中用撚完班CONDOM自己繼續升上去
你地繼續俾人屌全家死啦
曾穿上防暴裝處理暴動等,都是美好回憶
佢地真係好掛住香港亂果陣 大把OT錢
樓主Pin哩個
等多啲上連登嘅mon post狗見到
以班克警既智力應該真係會信
係指揮室吹冷氣都叫出生入死?
十年都死唔到一隻賤畜,有幾出生入死呀?
任命太急,同唔到一班兄弟食飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞