鄧炳強:會做好出入境管制 加強在囚人士工作 處理好核災害或颱風等天災人禍事件

216 回覆
13 Like 318 Dislike
鄧炳強:會確保3場選舉及回歸25周年安全進行

接任保安局長的鄧炳強表示,榮幸得到行政長官和中央政府的信任,分別提名和委任他為保安局長。他表示,香港即將面對3場選舉,距離25周年回歸亦只剩下一年,他會同轄下紀律部隊確保這些事項在安全穩定情況下進行,並竭盡所能防止和打擊本土恐怖主義,和防止外部勢力利用香港代理人做出危害國家行行爲令市民安居樂業。

鄧炳強又說,守護香港、服務香港是他畢生的志願,上任之後將會聯同紀律部隊打擊罪案,做好出入境管制工作,便利香港人流和物流進出,確保非法物品不會流入香港,同時做好在囚人士的更新和基本工作,確保在任何時候面對任何情況,包括天災人禍,當局都有能力應對。

原文網址:https://www.881903.com/news/local/2397657
開晒口唔俾人走
做好出入境管制工作

大家睇路
鎖港is ready
唔洗諗 一定封撚硬
由打針先俾走 到無特區護照唔俾出 然後去旅行要拎visa
求其諗個埋由就可以鎖港了
好明顯啦
係畢生志願服務中共囉
鎖港要長啲時間
特衰應該仲有1 2年可以“自由”出入境
但bno就……
講左出口啦
斷送民族最後希望, 十二金牌召岳飛都有人敢做
將來要殺幾百萬人時, 亦同樣會有人敢做
根據基本法
禁移民走資
消滅出入境自由,令香港人既錢一蚊都走唔到香港
PK鄧做得出
走人+走資喇喂
啲人唔識轉機去?
英國確診人數又開始回升
想移民嘅唔該改一改心態, 依家已經係走難, 要儘快起行, 聽到啲人話儲多幾年錢先走就嬲
出入境管制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞