[蘋果日報 我地唔會忘記您] 車路士球迷討論區

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
屌,而家先睇到,而家去睇下仲有冇
相對見得人嘅區多d掛
得個名呃到吓人,去完冇下次
臭到癡線
我未去過法國
不過見識完以前法國公司d人

都估到班人d市政一定廢廢地
其實澳門都仲有人對自由民主係有期盼,包括我
蘋果19年有一條報導,係訪問澳門去香港參加反送中既青年訪問
真係多謝蘋果,澳門有幾單大事都會放頭版,例如反離補法,蘋果真係好大篇幅咁去報呢一單野
點解

旅遊嘅話去博物館睇下 睇下教堂 再去左岸飲下咖啡 夜晚有興趣去聽musical 或者食嘢

幾chill
有次唔知行左入倫敦啲黑人區,好靜無人但氣氛好得人驚,即刻揾路出返去
巴黎就好似到到都係黑人區咁,好多西非黑鬼,黑到夜晚淨係見到隻眼個隻,仲好猖狂,當街捉住你格硬要你買佢啲垃圾紀念品/影相費個啲,唔係唔比你走,起碼倫敦無遇過呢啲
蘋果仲有一篇報導內容大綱係咁
澳門有個面臨絕種既土生葡語(澳門特有語言)
佢係特登做晒reseach,訪問澳門既土生葡語專家,拍埋片架
手環黨?會搵舊唔知咩套住隻手然後逼你比錢
法國唔係硬水?

法國周街都係gypsies
啲人又臭格又懶

倫敦仲要國際化同先進過法國勁多
之前好似有睇過果籽訪問手雕麻雀師傅
我住過係倫敦zone 1 5年
去過巴黎4-5次

倫敦個城市質素係屌打巴黎多多聲
不過聽人講南法好好多 少吉普賽人同難民 又陽光與海灘
住zone1又曬命
南法應該一定要識法文
收到風,澳門沽清晒蘋果,但聽講聽日有間報紙檔會入貨,聽朝去碰下運氣買
我識講Bonjour
Comment ça va?
今晚打老虎
真,法國黎講里昂屌打巴黎
係,你一講起就記得呢樣
我平時快行有人行埋就避開,但個fd on99比佢
兩條友夾住截住左,套住要比廿歐先比你走,佢唔想搞大就比錢走人,記得個陣我都幾嬲,自始blacklist 呢個城市
西班牙意大利雖然多扒手,但起碼無咁亂,英國更加唔駛講,除左間唔中有啲種族歧視傻閪其實無乜野
sorry 巴黎硬水 我自膠

d人臭格係因為唔識講法文
特別係d老嘢
唔同佢講法文佢唔撚會理你
同佢講法文就無事

同埋點解d人懶係問題
社畜咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞