【震驚700萬人】點解機位要超賣? 國泰霸氣回覆:我哋特登嘅!

86 回覆
13 Like 9 Dislike
屌!估錯左報紙
屌!估錯左報紙

超賣就係人都知,不過話俾人知就真係on9
冇幫襯國泰好耐
痴撚線
因航越黎越垃圾
冇幫襯國泰好耐

又唔係平,啲空姐又唔靚,野食又垃圾
超賣係消費者立場黎睇根本係一件唔岩既事
點解咁多人買完之後唔出現?
超賣係正常,係就留意超賣幾多% 同晌真係唔夠座位嘅情況下處理嘅方法

因為好多Business Trip 都係好last minute 改黎改去

因為好多Business Trip 都係好last minute 改黎改去

business trip仲坐econ

好多時都係買econ 或premium econ 之後用分upgrade

好多時都係買econ 或premium econ 之後用分upgrade

Business trip 一定要坐 business class?
同埋CX封信,其實冇咩特別囉
個員工應該篤定走人,個答法完全係搵食嗟,犯法呀?我想㗎
個員工應該篤定走人,個答法完全係搵食嗟,犯法呀?我想㗎

我覺得未必
近年d航空公司俾人投訴超賣投訴得多
傾向講明d機票可以賣到咁「平」係因為超賣
唔超賣的話d機票就要貴好多
人地講事實又要屌
篇文哋英文好正
正評係俾真話嘅
OVERBOOK 左試過直接UP上BUSINESS
人地講事實又要屌

講得婉轉d得唔得
封信無問題喎
要屌不如屌點解買咗飛無位坐唔犯法
等你可以平D買又點會係真話
佢不知幾想賣貴
D客調黎調去 驚班機唔爆賺少左先真
等你可以平D買又點會係真話
佢不知幾想賣貴
D客調黎調去 驚班機唔爆賺少左先真

無錯, 佢只係確保滿座
但係係咪應該, 列明後補機位,
到時無位坐都甘心啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞