香港酒店討論(16) 暑假旺季已來到

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
公廁是咪又準備爆場
半島慶祝生日
點睇? 睇見佢個套餐幾抵
8月慶祝生日st. Regis定upper house

呢張相都幾震撼
因為女朋友屋企人唔畀過夜,想請教吓有冇packages係盡量善用一日時間,即係可以有設施玩/提早check-in咁,budget$1000樓下
OP weekend 日常
唔開ball room 做早餐已經偷笑
是咪讀緊書?
做緊嘢,但家教嚴
睇吓先,thanks
Sr 既餐廳有米芝蓮:L'Envol同潤
景無咁吸引,服務細心,有泳池但偏細,仲有張床好好訓

Upper house無泳池,景較靚 房大
個浴缸打於一流
一到暑假d酒店加晒價,好似返左疫情前咁
柏寧住唔住得過
唔去了
好難揀 泳池唔係一個大concern
SR普通房個景係咪一般?
仲有想問下studio 70同80有咩實際大分別

服務呢兩間邊間好啲,SR有冇in room ci/帶上房嗰啲?
之前玩過一個1500左右package
包1200 dinng credit, lounge, 自助早餐, 仲有啲興趣班
間房都唔差既,新裝修房,水平大約係普通5星嗰種,電視有utube/Netflix, 浴缸普通size, 可能新裝修所以感覺唔差,景就一般望維園+少少維港
我覺得硬件同尖東嗰堆5星有啲似,不過ci所需時間好耐,嗰次排隊排成粒鐘
千鬆啲budget我諗ok既,再貴啲就不了
師兄幾點check in
Sr grand deluxe 個房景,有兩面落地大玻璃,另一面望舊灣仔警署
Studio 70浴缸望海,但有堆建築物阻住 唔算話睇得好清晰,80就城景,但間房大多120呎,服務應該係sr比較好,sr 你去到門口已經有人服侍 會帶你上去ci,基本上無咩人 ,唔洗擔心要排長龍,ci完管家會帶上房再做介紹。
邊有咁誇GH以前標準房望內園景閒日都差不多要$2200+,旺季一房難求,$4-5000都有人搶,依家黎緊7月8月閒日都係講緊1500+姐
聽日會展重狗 住GH同Ren應該好麻煩
年年都係架啦
其實係我訂咗
諗緊好唔好取消
好似晏晝2點3點,都係嗰啲時間架啦
唔知而家點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞