漸變減光鏡

19 回覆
0 Like 0 Dislike
今日上網睇下攝影野,留意到漸變減光鏡好似幾好玩
想問下攝影巴絲如果初玩,係咪可以買天涯玩下先?我見淘寶都有平有貴 唔知邊隻先係大家講開既天涯
https://world.taobao.com/item/6697716407.htm?spm=a312a.7700714.0.0.VUwGeH#detail

https://world.taobao.com/item/551625823460.htm?spm=a312a.7700714.0.0.SQy8DS#detail

想問多樣,其實大家係咪都會用插入式?
我想買漸變灰藍橙, 但係淘寶真係唔識分應該買邊間
或者大家有咩抵玩既推介?
去星際/深水埗盈記睇下先
去星際/深水埗盈記睇下先

會去 但驚星際賣貴好多
天涯好似係tinyia
濾鏡架同接環如果長曝就要買
岩岩玩唔洗買咁多野住
我都買左幾塊好耐冇用過
天涯好似係tinyia
岩岩玩唔洗買咁多野住
我都買左幾塊好耐冇用過

岩岩去星際睇, 得隻牌子叫ZOMEI

如果for影日落果d係咪都要買
我淨係知佢用法有少少似黑卡, 但就應該唔洗搖
上次買左張$750人仔,用一次跌爆左
天涯好似係tinyia
岩岩玩唔洗買咁多野住
我都買左幾塊好耐冇用過

唔洗搖
懶可以手揸住擺鏡頭前面
唔洗濾鏡架
去埋窮記睇吓

有隻叫cokin

即係瑩記?cokin上網睇都好似唔平
其實一般咩價位一塊?
天涯好似係tinyia
岩岩玩唔洗買咁多野住
我都買左幾塊好耐冇用過

唔洗搖
懶可以手揸住擺鏡頭前面
唔洗濾鏡架

明白
上次買左張$750人仔,用一次跌爆左

你用咩牌子?
天涯垃圾來,cokin用過都係一般

你用咩body先,如果DR夠大可以返去LR套GND, DR唔夠大就影左bracket返去合完套GND

你用咩body先,如果DR夠大可以返去LR套GND, DR唔夠大就影左bracket返去合完套GND

天涯係真係好垃圾
nisi/海大係咪好d

5D
我未玩過唔想買太貴住 平價野係咪得番天涯?其他牌子起碼幾舊水?
我未玩過唔想買太貴住 平價野係咪得番天涯?其他牌子起碼幾舊水?

天涯垃圾到寧願唔買

我建議你學真正既HDR用法,同埋學Digtial GND做後期,無乜需要追求一炮過
nisi/海大係咪好d

叫做國貨最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞