其實year 3先入u仲有冇u life

20 回覆
7 Like 96 Dislike
仲識唔識到朋友
有得揀係咪揀year 1 entry好啲
利申asso仔

有u life,讀小年更稱心
冇u life,多數頹過,就算識到新朋友友誼都唔會深厚
我都係year3先開始感受到有u life
咩意思
咩叫U life
呢啲問題問嚟都曬氣
識唔識到朋友都係睇你點運用你大學嘅時間
有心識人有心social,yr1同yr3冇咩分別
識人好似樓上咁yr1嗰啲識完之後冇聯絡摺四年
都識人grad咗十年準備移民,四五十人送機,當中甚至不乏細佢好幾年嘅師弟妹

所以人地好yo/好摺都唔關你事,
睇你自己想點過你嘅u life
由year1開始好好多
絕對無必要咁急畢業
成個香港都no life 你仲係度u life
Yr 1入完整啲
讀多一年啫
Year3入先好
食女易啲
入yr1 有四年時間做大學生
用大學生呢個稱呼可以食中學妹
入yr3得兩年時間
你都係想被人屌姐
學生妹
我覺得入year3好 其實U 入面無咁多姿多彩
好多外面覺得一定要體驗嘅嘢其實幾個月就玩厭
唔想咁快grad 嘅話可以申請gap year 做full year intern
如果開放返嘅話又可以報exchange 遲多年grad

利申三大啱啱grad 咗
依家係咪仲係冇得番學校
老老豆豆 冇學校番讀year 3算啦
搵唔到工咪再讀個master
同埋睇你所謂Ulife想做啲咩 你讀咩科做邊行

老老豆豆 各行各業都睇年資
普通科目 你依家讀yr 1既話
分分鐘廿五廿六歲人工唔過兩萬
到時你再睇番啲同期中同
男既分分鐘揸緊靚車 女既分分鐘結左婚
比定心理準備你 到時唔好後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞