悄悄食堂乜你做飲食做到屌客都有既?

732 回覆
465 Like 74 Dislike
唔洗扯咁遠 咩又市場判斷又剩
一句講晒 我有意見 自然可以提出 包括正面/負面
但依家討論嘅著眼點係間餐廳回應嘅態度同方式差
如果你同上面條弱智仔一樣覺得呢種方式嘅回覆係好客氣/好真誠 咁你都不如改埋名做2.0算
Fc啲咩?口味既野都唔講得?要好似OpenRice 咁得啲打手?
所以我一開始咪講樓主有權寫食評,餐廳亦有權俾回應。打乜野手?
咁玻璃心就咪鬼做飲食業啦
餐廳回應左,樓主又覺得俾人串咁係邊個玻璃心呢
港式日本野啲人有expectation 先好笑
好似樓主呢d窮人要扮上流點都要有d付出,付出左又覺得拎唔番咁咪閙間餐廳囉。
算啦弱智仔,如果你同間野真係無關,佢地都多得你唔少
你唔識就收皮,本人做過餐廳6年,同人夾份開餐廳開過兩年,客人有投訴,其實個客咁都唔算投訴,最多只係建議
咁嘅情況一係就唔理佢,一係就好有禮貌加誠懇咁回,話會改變感謝客人意見,幾個字就得,唔洗講嘢咁有骨
唔好當啲人係傻睇唔出間嘢想講乜
真心唔明你有乜資格話樓主,個post你開?
咁你係講要fc啲咩?

而且明明你呢個po第一句係話「真心唔明樓主有乜資格俾意見」
你話唔同意個客講嘅,心平氣和喺story回應我完全唔覺得有問題,但咁樣單打只會顯得間餐廳唔大體,再講多次,自己ig講到咁追求精神層次,轉過頭就喺story單單打打啲客,其實真係好肉酸。

做人冇公關食得屎
咪一間港式定食
講到日本人開咁
對比弱智仔,佢先似真老闆
點解你假定咗樓主就係個ig post主⋯⋯
同埋就算唔計個ig post都唔少人批評間餐廳喎
個弱智仔係間野既職員定老闆
認同
香港餐廳係咁
你以為真係日本餐廳?
其實呢野就講完架喇,餐廳有成1萬個follower,俾著我其實真係可以無視條女講乜。
畀意見都要講資格⋯⋯
使唔使考個試先去間餐廳食飯
唔係啊嘛 佢咁樣嘅傻鳩係老闆的話 香港無窮人啦
我都極度懷疑係

reference 番先
出力程度高過弱智仔好多
Hi 悄悄食堂員工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞