悄悄食堂乜你做飲食做到屌客都有既?

732 回覆
465 Like 74 Dislike
老屈都出得既証明佢地應該係5毛
又係你條傻鳩攞ig出黎又fc又reference
j完like又j follower

依家又話唔算
食物未食過唔敢評
但睇裝修杯杯碟碟都似有揀過
啲款好唔好就見人見智啦但我覺得未至於要彈既

我估佢地係嬲咁都要話我普通?
落左功夫喺食物或裝修你咁樣彈法?

間餐廳咁樣repost就一定唔啱
喺廚房點屌一回事
打開門做生意唔係咁喺社交媒體咁小器
同埋有比心機做一回事
做得好唔好又一回事
雖然香港多閪客係真
繼續老屈啦下
人地回應都無屌又老屈話人地屌你,睇黎老屈都係同一班人
咁個三片青瓜的確係好撚hea喎無講錯....
老人痴呆呀?自己講過咩咁快唔記得啦?
其實寫食評個ig都好客觀
感覺係因為黃店小店唔會好harsh咁批評
亦都強調左好多次店員好nice

作為客
我寧願見到鋪頭解釋漬物既製法
總好過一邊懶接受但有骨咁
唔太討好
你咪一樣覺得佢一萬個follow 等於好多客好多人撐你唔係鳩up咩咁多人撐咪叫人幫佢寫正評囉,有500就夠唔洗一萬,有咩理據證明一萬幾個follow 都係撐佢?冇嘅你都係鳩up,畀你贏囉

我話有啲人係撳咗就撳咗,根本唔一定會去食亦都冇話一定想佢執唔好斷章取義,
五毛都出去搞其他時事post啦
同埋有冇發現係你哋幫手推post
我全部回覆都係用不推文
侍應哥哥…
咁想問你究竟fc咗啲咩呀
咁都叫屌?

定係同老細有私怨咋?
唔care就唔會repost單打人啦
人哋陣間又話間餐廳有權回應呀
除左裝修果part我都覺得算幾客觀
餐廳咁回應真係肉酸
是但啦
係有權不過咁做生意執左唔好問點解
係多閪客啊,邊度都有嫁啦
問題係你開社交媒體,即係代表間餐廳都係重視p r,咁就唔該做好小小,可以喺心入面屌柒個客,但要諗吓人哋有冇講錯,如果太誇張但都要諗個客係咪真係完全講錯,如果係可以唔理佢,而唔係回埋啲奇奇怪怪嘅嘢

閪客一定多,但如果識做生意你除咗要做正常客生意,都要做埋閪客生意,佢個人閪姐,但佢啲錢唔閪,做生意求財又唔係求氣
認同呀
所以我都話間餐廳呢個回應係有問題
有咩就私底下屌發泄下就算
但係有時都要諗自己係咪真係做得唔好
認同,間餐廳咁鍾意學日本,又唔學人哋嘅待客精神
有心做咪諗計點做好啲出品囉,冇心都可以唔改嫁,得過且過冇問題嫁,你扮到有心啲野唔好太離譜就得嫁啦
但冇理由咁樣做p r囉
回多一樣
我以前都做過餐廳八年,屋企亦都有餐廳

嗰時打工個老闆娘就係呢啲死牛一面頸
個客話食物唔夠熱或者有其他問題想換
我同老細都係嗰啲成碟倒咗佢再做新嘅比客
老闆娘就唔係咁諗就覺得加返熱或者
拎返入去補救就得
但係有時要諗埋個客嘅感受
可能你覺得咁樣個成本高咗
但係起碼過客feel到你有心做好
可能都會有下次返嚟
但係好似佢咁樣喺個story度玩小氣
一定冇人撐囉
真係關公災難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞