人口老化|中國傳2025年全撤生育限制 先在東北實施再推至全國

73 回覆
3 Like 12 Dislike
中國早前公佈人口普查數據,自揭人口嚴重老化,隨後宣佈將實施准生三胎政策以刺激生育率,卻被輿論質疑為時已晚,或做得不夠。美國《華爾街日報》(The Wall Street Journal)引述消息人士披露, 中國官員正着手制訂計劃,將進一步放寬生育限制,並向明確鼓勵生育的政策過渡,其中一個可能是在2025年「十四五規劃」結束那一年完全取消生育限制,並先在出生率最低的省分推行,再續步推廣至全國。https://hk.appledaily.com/china/20210619/3F44LARBCNAJ7MPDXPSPKIBDKY/
錯啦,2025年之後都有計劃生育,黨會安排強制婚姻同強制生育,唔俾離婚同墮胎,生出嚟質量唔夠好嘅BB會被強制安樂死
班支那人都冇錢養啦
少子化對策H漫 現實化
所有到達繁殖年齡既女性都要掛識別牌,任何有生殖能力既男性可以要求中出
立法命令婦女一達合法生育年齡就要比領導授精
仆街啦

人口老化都係因為人廿結構差姐
殺啲老人咪得
殺人保障繁榮穩定吖嗎
新一化支那人唔之可以批鬥長輩
仲可以為黨既統治殺老野
人口老化都係因為人廿結構差姐
殺啲老人咪得
殺人保障繁榮穩定吖嗎
新一化支那人唔止可以批鬥長輩
仲可以為黨既統治殺老野
抽婦女d卵 授習種既精 再放入子宮
仲有係後生個班唔願生
人口愈來愈少
中共引入黑人配種
逼班學生妹做學伴 唔做就無學分grad唔到
D元老
講到好似撤銷d人就會生咁
當年就快臨盆嘅成形嬰都格硬扯出黎整死
大城市果啲就罰錢罰足18年兼搞到啲細路好似隱形人咁無戶口
搞咁多嘢宜家先黎急煞車?
收檔啦
放quota冇用
歐洲當年係生仔好似中大獎咁政府供到你大學畢業
先解決到問題
中国做到?
維尼後代多過成吉思汗
冇錢養無屋住先係主因, ON9支那
中國製造 2025: 生育機器
啱啱出冊?洗乜立法 而家d領導已經好唔得閒
後生呢個年代996做撚到死仲同你養b?留返幾個錢躺平未算囉,搞咁撚多嘢做乜
你唔減稅無補助 搵撚生
咪就係,而家係躺平既年代
養撚到咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞