工作之辛酸 閪熊真係一間閪到極致嘅閪公司

160 回覆
170 Like 6 Dislike
好多時都係餐廳包得唔好

太多袋倒瀉少少在所難免

又或者外賣盒唔密實,斜少少就好易倒瀉

我已經好小心攞,都會倒瀉少少
之前睇晚吹 外賣車手,佢哋話轉彎好易倒瀉
有幾高? 每單得$2X-3X,視乎距離

要時間等餐,日曬雨淋
客就俾錢佢,佢就出糧俾你,少個客少份錢,你個位就大把人做。
咁梗係屈都屈你啦
責任問題 自己整嘅點都老實啲講番比佢知
多數都會諒解 不過好多後生嘅會ok完再投訴 屌
我話比番錢你 你又唔收
所以我剩係用 pandamart
因為真係好抵屌

辛苦晒
咁高人工不如你去做
我捱苦個陣你都唔會知
同樣 我富貴你都唔會知

人唔笑狗都吠
放單車都一樣 所以見到紙杯嘢就驚
閪公司+閪客+冇仇報
做得都要預食兩舊屎
屯門叫外賣真係foodpanda最好
用過deliveroo 同uber 次次都遲大到明明12點叫都可以2點先到
同倒瀉曬

Foodpanda 叫一樣野就30分鐘內一定到仲要無倒瀉過同埋唔知點解屯門做foodpanda啲南亞仔都有禮貌啲 會唔該先唔該後
但係每次餐廳距離係點先
加油
我都好多謝你地 令我哋可以舒舒服服安全食飯
你唔做大把人做
你做開唔會唔知有孖單甚至3單掛
又要跟次序送 可能唔關佢事?
我都試過 我仲係個app同客服講我未送第一張單 佢叫我直去第二張先 跟住第一張單個客知道左呢件事就勁嬲
但佢都多謝我咁老實話個事實比佢知 佢去屌閪熊
所以我寧願做lala同gogo
雖然要誇區,起碼唔洗受氣先
如果起孖起三,點解佢又唔分出去比人先?明知自己一定趕唔切都要照去?
你有冇試過凍嘢飲變室温飲品, 炸嘢由脆變淋,碗米線由有湯變冇湯? 我對上個次就係 頂盡行路係15分鐘路程 單車7分鐘 佢可以遲1個半鐘先到 比著係你 你會點先 你會咁大方諗唔關佢事?

我遇到呢啲情況我都一定分出去,點解唔做?
唔夠接單率焗做 點都係閪系統責任大
冇啦 而家正常一單30蚊都冇

要食飯時間 同80%up 先有30蚊張單

夏熱天時真係做黎晒氣
巴打做行都出黎做步兵? 搞咩鬼呀
一齊做20蚊戰士
唔順路拖下單轉走😎
外賣仔團結到 閪熊就仆得街
做銀行返pt 唔申報呢個compliance 仲大鑊

小心連份正職都冇埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞